szon-sportoldal

2008.10.14. 12:29

Ráhajtanak a csoportelsőségre

<p>A hétszeres szlovák bajnok Pezinok elleni idegenbeli győzelem kisebbfajta bravúrnak számít a Marso-Vagép Nyíregyháza KK részéről, a Kmézics-legénység csütörtökön Szolnokon tart főpróbát.</p>

Sem a szlovák bajnok, sem pedig a sűrű köd nem tudta feltartóztatni a Marso-Vagép NYKK száguldó szekerét, illetve kisbuszait, vagyis a csapatnak és a remek söfőröknek köszönhetően győzelemmel térhetett hazai évadbeli első idegenbeli Közép-európai Liga-mérkőzéséről a nyíregyházi férfi kosárlabdacsapat. És bár az is igaz, hogy a szlovák kosárlabdázást alacsonyabb szinten jegyzik, mint a magyart, egy bajnokcsapat elleni diadal mindig megsüvegelendő.

– Kötelezőnek és könnyűnek semmi esetre sem nevezném a győzelmet, inkább kisebbfajta bravúrnak – állapította meg a 78–68-as sikerről Kmézics Zoran, az NYKK trénere. – Régóta együtt játszó, rutinos játékosokkal teletűzdelt, erre a mérkőzésre új légióssal is megerősített gárda volt az ellenfelünk, amely ebben az idényben még nem szenvedett vereséget. Újra szeretném kihangsúlyozni csapatunk egységességét, hiszen mindenkinek volt része a diadalban, a kispadról érkezők is sokat tettek hozzá a szép eredmény eléréséhez.

Az értékelésnél megnehezíti a tréner dolgát, hogy a nyíregyháziak nem kaptak statisztikát a pezinokiaktól (...), de azért az így is érzékelhető volt, hogy a múlt szerdai „kínos” mutatókban (lepattanózás, eladott labda) előrelépett a csapat.
– A jobb lepattanózásban szerepe volt a csereként bevetett Lekli Józsefnek, aki sokszor jó helyre mozogva csapott le a labdára vagy éppen lasította le az ellenfél kontratámadásait – dicsérte meg az egyik új szerzeményt a tréner.

– Az ő teljesítménye kapcsán külön öröm, hogy egy olyan játékos nyújtott extrát, akitől ezt nem feltétlenül várjuk el. A másik játékos, akit ki kell emelnem, az Brane Savic, az irányítónk olyan szellemben játszik, ahogy azt elvárom tőle: maximálisan alárendeli magát a csapat érdekeinek, neki köszönhetően többször emberelőnyös helyzetekben fejezhetjük be a támadásokat, emellett fontos kosarak szerzésére is képes. Sean Walker most nem hibázott annyit, mint a múlt szerdán és a védekezése is javult. Csoportunkban papíron ez a mérkőzés tűnt a legnehezebbnek, persze, nem tudjuk, mire képes a romániaiTemesvár. Ha a hátralévő két idegenbeli meccsünkből legalább egyet megnyerünk, illetve hozzuk a két hazait is, akkor csoportelsőként juthatunk a négyes döntőbe.

Főpróba

Szökik felfelé az adrenalinszint, hiszen jövő szerdán következik a bajnoki premier – a Paks otthonában. Kmézics Zoran addig még egyszer láthatja viszonylag „éles” helyzetben a csapatát, hiszen csütötökön 17 órától a Szolnok vendégeként vív edzőmeccset, amolyan főpróbát a Marso-Vagép NYKK.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!