szon-sportoldal

2008.12.08. 14:49

Mirgai László távozik Tiszalökről

<p>Tiszalök - A folyópartiak új felállásban folytatják – Mirgai László közös megegyezéssel búcsúzott Tiszalöktől. A tizenkettedik helyen posztoló NB III-as futballegylet trénere nyugodt szívvel köszön el.</p>

Evégre az újonc jó eséllyel pályázik a bentmaradásra a tavaszi idényben. Immár nélküle...

– Másfél év után tiszta lelkiismerettel távozom – közölte Mirgai László. – A megyei első osztályban hatvanhét pontot még sosem gyűjtött a tiszalöki csapat, amely úgy gondolom, rászolgált, hogy a Kemecse nyomában loholva másodkikként feljusson az NB III-ba, ahol az őszi idényben elért eredményekkel messze került a kiesőzónától.

Biztos vagyok abban, ha minden rendben lett volna a csapat körül, és nem a külső körülményekkel való küzdelem köti le az energiákat, még markánsabb teljesítményre lettünk volna képesek. Eddigi edzői pályafutásom során ilyen nehéz dolgom még nem volt: nem csak a szakmára kellett koncentrálnom, az évek óta tartó vezetőségi ellentét közepette végeztem feladatomat, így kellett motiválni a fiúkat.

Pozitívum, hogy tapasztaltabb edző vált belőle, most már elmondhatom, amennyire lehetett, sikerült kezelni egy számomra új helyzetet, még akkor is, ha néha szánalmas problémákat éltem és oldottam meg. A csapat kiemelkedő szerepléséért nagyon sokat tett a háttérben a Gáll-család, külön köszönöm Gáll József emberségét, végig mellettem állt, támogatott minket, nélküle nincs tiszalöki foci, csak nehogy későn vegyék ezt észre az illetékesek!

Köszönet még Pápai József, Nagy József szponzoroknak, a helyi önkormányzatnak, a szurkolóknak a segítségért. Kívánom, hogy a tiszalöki futball ugyanilyen eredményes legyen, mint a közelmúltban! A drukkereknek, a játékosoknak, akiktől nem volt időm elbúcsúzni, további sikereket, utódomnak jó munkát kívánok a következő évre!

 

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!