szon-sportoldal

2010.07.28. 08:43

Az edző nagy halászi munkája

<p>Minden más. Mármint Nagyhalászban. A megyei első osztályú csapatnál ugyanis kisebb fajta futballforradalom dúlt a nyáron.</p>

Nyolc játékos hagyta el az együttest, miközben hatan csatlakoztak – a friss szerzemények köre még bővülhet is. Nem elhanyagolgató mellékszál, hogy Németh Károly személyében vérbeli szakembert „igazolt” a kispadra a feljutásról a legutóbbi évadban nüansznyival lecsúszó egyesület.

Viharosan alakult a június vége Németh Károly számára

– Viharosan alakult a június vége számomra, mert Hajdúböszörményben az utolsó pillanatban mégis más edzőre voksolt a tulaljdonosi kör – fejtegette Németh Károly, a Nagyhalász trénere. – Különösebb indoklás nélkül megköszönték a munkámat, amit tudomásul vettem, fájó szívvel tiszteletben tartottam döntésüket. Szerettem volna mindenképpen dolgozni, a Nagyhalásztól szimpatikus ajánlatot kaptam, így belevágtam. Tisztában voltam azzal, hogy két osztállyal lejjebb nem ugyanazok a lehetőségek és a körülmények, de eddig bárhol megfordultam, mindig gyorsan sikerült alkalmazkodnom, nem lesz ez másként itt sem. Kicsit nehezíti a dolgot, hogy teljesen új csapatot kell építeni. Mivel az NB III-as csapatok lefölözik a tehetséges, tapasztalt játékosokat, ezért fiatalabb, ambiciózus labdarúgókkal próbáljuk elérni céljainkat. Egyelőre kiszámíthatatlanok az erőviszonyok, a határontúli futballisták egyre elterjedtebb foglalkoztatása és az általánosan jellemző nagyfokú fiatalítás felboríthatja a tavaly még érvényes papírformát.

Előkészületi mérkőzésekkel melegítenek a bajnokira

Tény, ami tény: a korábbi keret tagjai közül az Asztalos Krisztián, Bárány Tamás, Fiumei Viktor trió az immár NB III-ban szereplő ÚSE-Nagykállóhoz távozott, Babják Csaba és Reszler Zsolt az Ibrány, míg Orosz Máté az ugyancsak enbé hármas Tiszakanyárhoz kötelezte el magát. Anderka Richárdot a Rakamaz szólította soraiba, a minap pedig Ferenczi Miklós is elköszönt.

Ugyanakkor a tiszakanyári védő, Kiss Gábor, a kótaji középpályás, Bagoly Zoltán, valamint a hasonló szerepkört betöltő nagykállói Gráf Levente halászi szerelést öltött. A támadósorban a balkányi Nagy Gergő, a szintén kótaji Illak Ádám, továbbá a mátészalkai Szabó Sándor alkothat maradandót. Nem kizárt, hogy két futballistával gyarapodik még az újoncok lészáma.

Természetesen a Nagyhalász is előkészületi mérkőzésekkel melegít az augusztusi bajnoki nyitányra: a Kótajt és az Újdombdrádot egyaránt 4–2-re győzte le.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!