szon-sportoldal

2010.07.22. 10:25

Csúcsra gyalogol Barcelonában

<p>A huszonegy éves Helebrandt Máté első felnőtt Európa-bajnokságán indul.</p>

A jövő héten Barcelonában randevúzik az európai atlétika elitje, a katalán világváros ad otthon a felnőtt atlétikai Európa-bajnokságnak. A kontinensviadalon huszonhárom magyar versenyzőért szoríthatunk, mi elsősorban Helebrandt Mátéért, az NYVSC-Nyírsuli gyaloglójáért. Pokrovenszki József tanítványa az idén eddig remek formával rukkolt ki, a közelmúltban Badfordban egyéni rekordját két perccel megjavítva (1:24.48) teljesítette 20 kilométeren az Európa-bajnoki szintet.

Hamar túl lesz első felnőtt kontinensviadalán

- Az angliai verseny kissé megviselt, ezért mintegy két hétre volt szükség ahhoz, hogy fizikálisan helyre rázódjak. A nagy kánikula nem igazán kedvezett, ettől függetlenül teljes erőbedobással készültünk első felnőtt Európa-bajnokságomra. A felkészülésében szerepelt egy egy hetes hegyi edzőtáborozás is, ahol nyugodt körülmények között tudtunk tréningezni. Úgy érzem e lehetőségekhez mérten mindent megtettem a felkészülés során. Barcelonában elsődleges célom a rutinszerzés és természetesen a minél jobb szereplés, amennyiben sikerülne tovább javítanom  egyéni rekorodomon, akkor már nagyon elégedett lennék - vélekedett a közvetlen felkészüléséről és a barcelonai terveiről a nyíregyháziak huszonegy esztendős válogatottja.

Máté hamar túl lesz első felnőtt kontinensviadalán, hiszen a 20 kilométeres gyaloglók a nyitónapon, kedden reggel nyolc óra öt perckor vágnak neki a távnak.

- Mán lászló -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!