szon-sportoldal

2010.09.23. 13:29

A türelem már most elfogyott

<p>Edzőcsere Kemecsén: a csapattal megyei I. osztályú, majd NB III-as bajnoki címet szerzett Koskovits Györgyöt Madalina György váltotta a kispadon.</p>

„A játékosok, a szurkolók és a vezetők részéről is egy kis türelemre van szükség, hogy az utóbbiaké meddig tart, azt nem tudom.”

Azóta már tudja a fenti mondatot kedden nyilatkozó Koskovits György, hogy nem tartott ki a következő fordulóig... A tavalyi NB III-as bajnokcsapat vezetősége megköszönte a csapat mellett negyedik éve dolgozó tréner munkáját és Madalina Györgyöt nevezte ki utódjának.

– Úgy vettük észre, hogy Koskovits György már nem tudja kellően motiválni a társaságot, új arcra van szükség a csapat mellett – indokolt Kondor Lajos, az SE Kemecse elnöke. – Az edzőváltások örök igazsága, hogy a teljes keretet nem lehet lecserélni, gond esetén a trénerhez szokás hozzányúlni. Hozzá kell tennem Koskovits Györgynek rengeteget köszönhetünk, vele nyertünk bajnoki címet a megyei első osztályban és az enbé háromban. Fájó szívvel hoztuk meg ezt a döntést, de az önkormányzat és a sportegyesület vezetése valamint a fő támogató is úgy ítélte meg, hogy a tizedik helyezés nem elfogadható.

Meglepte a döntés

A kemecsei csapat mellett negyedik éve tevékenykedő trénert természetesen meglepte a döntés, a kedden adott nyilatkozatából sem az derült ki, hogy fel van készülve a váltásra.

– Egy nappal ezelőtt éppen arról beszéltem, hogy úgyis a pályán dől el minden, az eddigi eredmények alapján pedig a vezetők megköszönték a munkámat. Azt azért furcsállom és nem tartom elegánsnak, hogy a szombati, Balkány elleni hazai meccsre már nem kaptam meg a javítási lehetőséget, hiszen egy esetleges győzelemmel sokat javulna a helyzet, és azért ne feledjük: eddig négyszer játszott a csapat idegenben. Szép éveket töltöttem Kemecsén, kár ezért a befejezésért – zárta le a csapat melletti tevékenységét Koskovits György.

Madalina György nem ismeretlenül került a csapathoz, korábbi edzői és tanácsadói minőségben is dolgozott Kemecsén, ám az NB III-ban most először irányíthatja a kisváros települését. A premier szombaton, a Balkány elleni megyei rangadón esedékes.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!