szon-sportoldal

2010.09.16. 09:16

Csúcsrangadó Nagykállóban

<p>Kevesen gondolták volna, hogy az ÚSE-Nagykálló és a Kótaj meccsén a két éllovas néz majd egymással farkasszemet, most ez a helyzet állt elő, vagyis ez a két csapat játssza a hétvége csúcsrangadóját.</p>

Csak némi jóindulattal nevezhettük volna épelméjűnek azt az embert, aki az NB III-as sorsolás ismeretében kijelentette volna, hogy a 6. fordulóban az egyaránt veretlen ÚSE-Nagykálló és a Kótaj játssza az ősz egyik csúcsrangadóját. Pedig most pontosan ez a helyzet, a tavaly éppenhogy bentmaradt éllovas Kótaj látogat a megyei I. osztályból feljutott és Újfehértóról Nagykállóba költözött Fogarasi-fiúkhoz.

Azt sem lehet mondani, hogy a sorsolás szeszélye folytán vezetik a tabellát a nevezett csapatok, hiszen az ÚSE-Nagykálló már játszott a Tiszakanyárral (3–3 idegenben), a Kótaj pedig legyőzte (2–1) a tavalyi bajnok Kemecsét. Közös a két csapat sikertörténetében, hogy mindketten három pontot gyűjtöttek a Cigánd ellen (a Kótaj otthon 2–1-re, az ÚSE-Nagykálló idegenben 3–1-re múlta felül a legjobbak közé sorolt Tisza partiakat), így a borsodiak edzője igazán hivatott arra, hogy a rangadók résztvevőiről beszéljen.

Veretlen csapatok

– A bajnokság kezdete előtt valóban nem sok esély mutatkozott arra, hogy öt forduló eltelktével ez a két csapat álljon az élen, ráadásul veretlenül – hitetleknkedett egy kicsit Kocsis János. – A két csapat eddig teljesen más utat járt be a tabella tetejéig, az eredeti versenykiírás szerint tavaly kieső Kótajnál úgy döntöttek, hogy lecserélik szinte a teljes játékosállományt és fiatalokat valamint légiósokat igazolva erősödtek meg. Az eddigi eredmények olyan önbizalmat adhatnak a csapatnak, amelyek még fordulókra lendületet adhatnak neki. Az Újfehértó egy sikeres szezonon van túl, a megyei első osztály bajnoki címét jelentős hátrányt ledolgozva szerezte meg. Az új igazolásokkal még stabilabbá vált a csapat, az alacsonyabb osztályban megkezdett jó sorozatot az enbé háromban is tovább folytatják. Hogy mi lesz a szombati meccsükön? Amennyiben ezen a meccsen lehet hazai pálya előnyéről beszélni, akkor akár az is dönthet az ÚSE-Nagykálló javára, de akkor sem lennék meglepődve, ha a hatodik fordulót követően is mindkét csapat veretlen maradna...

A programban további két megyei rangadót játszanak, a megszokottól eltérően ezúttal a Tiszalök is vasárnap fogadja soros ellenfelét, a Nagyecsedet.

6. forduló (kezdés: 15): szakvezetői várakozások

Szombat

ÚSE-Nagykálló (2.)–Kótaj (1.)

Fogarasi Zoltán, az ÚSE-Nagykálló edzője: – Azt hiszem, egyik csapat sem gondolta volna a bajnokság előtt, hogy öt forduló után rangadónak minősül majd ez az összecsapás. A heti felkészülést néhány külső tényező megzavarta, de az eddigi eredményeink hatására meglehetősen jó a hangulat a csapat háza táján. Veszítenivalónk továbbra sem nekünk van, ezért felszabadultan, de nem elbizakodva tekintünk a mérkőzés elé, amelyen minimális célunk az eddigi veretlenségünk megőrzése, de természetesen a győzelem igényével lépünk majd pályára a nagyon meggyőzően játszó vendégek ellen.

Csoma Dezső, kótaji edző: – Ez nem egy El Classico, szó sincs ilyesmiről! Úgy tekintünk a mérkőzés elé, mint az összes többi fordulóban, ugyanolyan komolyan tettük a dolgunkat most is, mint eddig, és ahogy ezután is tenni fogjuk. Az viszont biztos, hogy nagyon büszkék vagyunk a csapatra, és nem tagadom: szeretnénk megtartani az első helyet. Kotricz Zoltán, Delian Cuc és Szuharev Ártyom sérült, rájuk nem számíthatok.

Létavértes (15.)–Baktalórántháza (12.)

Tóth János, baktalórántházi edző: – A legutóbbi mérkőzést nagyon érdekes körülmények között játszottuk, és abban a helyzetben elfogadtam a döntetlent. A mostanin már nem. Jó hír, hogy Kozma József eltiltása letelt, Rakóczi Zsolt is felépült, Tolnai Tamásra és Török Istvánra viszont a múlt heti kiállításuk miatt nem számíthatunk. Pontokért megyünk Létavértesre.

Cigánd (8.)–Tuzsér (7.)

Révész Csaba, tuzséri edző: – Vereség mindig jól jön a győzelem, ami egyrészt helyrebillenti az önbizalmat, másrészt ösztönzőleg hat az edzésmunkára. A Cigánd rutinis, egységes csapat, ezért nehéz mérkőzésre számítok.

Püspökladány (4.)–Kemecse (10.)

Koskovits György, kemecsei edző: – Az ellenfél eredményei tiszteletet parancsolnak, ennek ellenére természetesen nagy szüksége lenne már a csapatunknak is a győzelemre, ahhoz, hogy el tudjunk indulni a tabellán felfelé. Szerencsére se sérültünk, se eltiltottunk nincs, úgyhogy teljes létszámban utazunk.

Vasárnap

Tiszalök (11.)–Nagyecsed (6.)

Péntek Miklós, a tiszalöki edzői stáb tagja: – Három eddigi idegenbeli mérkőzésünkön vereséget szenvedtünk, remélem, hogy hazai sorozatunk is folytatódik, tehát pontot, pontokat tudunk szerezni a zsinórban jól teljesít Nagyecsed ellen.

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Amikor Tiszalökön játszottam, Kerekes Csabi barátom minden bajnoki előtt a következő kívánságokkal állt elő: legyen jó idő és jó meccs, legyenek sokan a mérkőzésen és a Harmadik félidőben is. A harmadik gondolatát pedig most kissé megváltoztatom: legyen vendéggyőzelem, és akkor jó hétvégénk lesz...

Balkány (16.)–Nyírmada (14.)

Purguly Árpád, balkányi edző: – Ezer sebből vérző csapatommal megpróbálunk tisztességesen helytállni, és mindamellett, hogy az eddigi eredmények nem minket igazolnak, a játékunkkal nem volt nagy gond. Remélem, most akár kevésbé jó teljesítménnyel is, de számunkra kedvező eredményt fogunk elérni.

Szőke István, nyírmadai játékos-edző: – Olyan két csapat találkozik, amelyik kevesebb pontot szerzett eddig a vártnál. Mindkét félnek szüksége lenne a győzelemre, ezért jó mérkőzésre számítok. Fejes János sérült, Petran Flavius játékára pedig már hetek óta nem számíthatunk.

Tiszakanyár (3.)–Hajdúszoboszló (5.)

Gerliczki Máté, tiszakanyári edző: – Nem ismeretlen csapatként látogat a Szoboszló hozzánk vasárnap, hiszen láttam őket a Balkány ellen. Ezek alapján kijelenthető, hogy nem véletlen a megszerzett tíz pontjuk. Fiatal, elveszett labdát nem ismerő alakulat, de a hazai publikum előtt illik csatába szállnunk a három pontért, melyből mindháromra igényt tartunk.

Ibrány (9.)–Berettyóújfalu (13.)

Kató István, ibrányi edző: – Minden pontért keményen meg kell dolgozni, ez különösen igaz a mostani találkozóra. Ugyanis az előre elkönyvelt kötelező győzelmek megszerzése mindig „húzós”. Nyernünk kell!

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!