szon-sportoldal

2010.10.12. 15:11

A bajnok számít a bajnokra

<p>A Tennis Classics 2010 főszervezője, a korábbi páros wimbledoni bajnok Taróczy Balázs bejelentette, hogy Fucsovics Márton Szávay Ágnes oldalán párosozik majd a Sportarénában.</p>

Tavaly Stefan Edberg, Paul Haarhuis, Yannick Noah, Henri Leconte, Pat Cash és Mansour Bahrami társaságában lépett fel, idén október 30-án Ivan Lendllel Mats Wilanderrel, Thomas Berdych-kel és Robin Söderlinggel köthet közelebbi ismeretséget Fucsovics Márton a Papp László Budapest Sportarénában. Mert bár a Tennis Classics 2010 főszervezője, Taróczy Balázs sokáig titkolózott, hogy a magyar mezőnyből kiknek is szán szerepet, idővel azért felfedte a lapjait. És hát pont egy wimbledoni bajnok ne számítana egy másik wimbledoni bajnokra...?

A férfi páros 1985-ös bajnoka a minap tette közzé, hogy Fucsovics Márton elsőszámú női versenyzőnkkel, Szávay Ágnessel alkot majd egy vegyes párost, a háló másik oldalán pedig Temesvári Andrea és Marci tavalyi páros partnere, Mansour Bahrami áll majd. Miután Marci jelenleg Németországban tartózkodik, hozzá nem jutottak el a hírek, tőlünk értesült a két és fél hét múlva esedékes programjáról.

– Tényleg Ágival fogok párosozni?! Nem is tudtam, biztosan jó meccs lesz – lelkendezett Wimledon idei egyéni juniorbajnoka, a nyíregyházi Fucsovics Márton. – Azt persze tudtam, hogy jelenésem lesz a viadalon, de eddig nem voltam tisztában vele, hogy Taróczy Balázs milyen szerepet szán nekem. Ezek után méginkább várom az eseményt, szeretek sok ember előtt játszani, pláne, hogy olyan aktív sztárokkal szívhatok majd egy levegőt, mint Söderling vagy Berdych. Amúgy pedig második hete tartózkodom a németországi akadémián, ahol keményen készülök a jövő évi felnőtt idényre. Egész nap edzések szerepelnek a program, estére igencsak elfáradok.

Még egy kirándulás a juniorok között

A klasszikusokkal való találkozás és az első igazi felnőtt idény előtt még lehet, hogy Marcinak lesz egy kirándulása a juniorok között. Joó György, az NYVTC teniszezőjének menedzsere szolgált a hírrel, miszerint nem lehetetlen, hogy pártfogoltja a tavalyihoz hasonlóan ismét ott lesz Miamiban, az Orange Bowl-on, azzal a céllal, hogy az Egyesült Államokban megszerzendő pontokkal hátha a junior világranglista élére ugrana. Ha ilyen mutatóval tudna búcsúzni a jelenlegi korosztálya mezőnyétől, az néhány szabadkártyát biztosan jelenthetne a jövő évi rangosabb felnőtt viadalokra.

De vissza az október végi gálához, amellyel kapcsolatosan Taróczy Balázs főszervező lapunk kérésére további részletekkel is szolgált.

– A program nyitánya lesz az a vegyespáros meccs, amelyen Fucsovics Marci Szávay Ágival alkot majd egy párost, majd nem elképzelhetetlen, hogy friss wimbledoni bajnokunknak a végén is lesz még feladata – így Taróczy Balázs. – Tavaly én adtam át a helyemet neki jelképesen a pályán, pedig akkor még nem is gondoltam, hogy belőle is wimbledoni bajnok lesz... A füves szentélyben szerzett elsőséget juniorkorban is jegyzik, Federer és Roddick nacionáléjában is előkelő helyen szerepelnek ezek a címek. Marci amúgy nagyon szimpatikusan viselkedett a tavalyi budapesti, majd a márciusi zürichi hasonló rendezvényen is, utóbbi után John McEnroe menedzsere hívott fel, és érdeklődött a magyar srácról, mert a korábbi világsztár által indítandó teniszakadémia egyik lehetséges növendékeként merült fel a neve. Úgy tudom, ezügyben nincs új fejlemény, de már az hatalmas dolog, hogy egyáltalán gondoltak rá.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!