szon-sportoldal

2010.11.15. 17:57

Jól muzsikált a Szpari

<p>Szombaton jókedvűen utaztak hazafelé a Szpari focistái és vezetői, hiszen a csapat rangadót nyert az NB II. Keleti-csoportjában.</p>

Nem is akármilyet, hiszen az éllovas nyíregyháziak az akkor még második MTK fiataljait fektették kétvállra, mégpedig vendégként. Ez dicséretes és értékes fegyvertény volt, annak tükrében talán még inkább, hogy sokakban joggal volt félsz a mérkőzés előtt.

A megnyugtató harmadik gól

– Jómagam is tartottam a találkozótól, hiszen az élvonalbeli klubok második számú csapatai közül az MTK a legegységesebb és legveszélyesebb – erősítette meg a felvetést Brekk János, a Spartacus vezetőedzője. – Ennek tükrében a vártnál magabiztosabban és könnyebben szereztük meg a győzelmet és nem érdemtelenül. Jól és taktikusan játszott a csapat, végig összpontosítottak a srácok és ennek eredményeként értékes három pontot szerzetünk. Igazából csak a harmadik gólunk után nyugodtam meg, hiszen ki tudja, hogyan lelkesedtek volna be a hazaiak, ha találnak egy gólt.

Kényszerű kapuscsere

Nem találtak, igazán nagy helyzeteik nem is voltak. A Szpari egyébként balszerencsés volt, hiszen jó húsz perce leteltével Vojinovics megsérült, így újra kényszerből kellett kapust cserélnie Brekk Jánosnak.

– Igazából nem okozott félszt, vagy gondot a kényszerváltás, hiszen két jó kapusunk van, akiknek az utóbbi időben nem kaptak gólt. Inkább az villant fel bennem, hogy mi van akkor, ha netán Erdélyivel is valami gond van a meccsen? Szerencsére nem így történt és semmiféle zavart nem okozott a játékunkban a váltás, sőt Miki kirúgásai még erényt is jelentettek – így Brekk János.

A héten véget ér az őszi szezon, szombaton a kazincbarcikaiakat fogadják Minczérék. A cél a győzelem, ennek megfelelően ezen héten a korábbiaknak megfelelő ritmusban és elszántsággal készül a csapat, hogy a szezonzáró után még nagyobb legyen az öröm.

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik