szon-sportoldal

2011.03.19. 09:56

Nyíregyházi verseny, kisvárdai gála hangulattal

<p>Március 12 - én Nyíregyházán került megrendezésre a „Kelet Arénája” elnevezésű K-1 és MMA Küzdősport Gála, melyre a keleti régió legjobb klubjait, egyesületeit hívták meg, olyan versenyzőket, akik már bizonyítottak. Kisvárdát a Harcosok Klubja Szilvási Team képviselte: ifj. Szilvási Tibor Hunor és Szilvási Roland Botond. Szilvási Ádám Magor is meghívást kapott de ő sajnos betegsége miatt nem tudta vállalni a küzdelmet.</p>

A Bem József Általános Iskola Sportcsarnokában megrendezett eseményt színvonalas rendezés jellemezte, profi megvilágítással, dübörgő bevonuló zenékkel és kőkemény mérkőzésekkel, több, mint ezer néző szurkolása közepette.

Elsőként Szilvási Roland Botond   (17 év) lépett a ringbe, aki egy nyíregyházi, Gönczi Team-es versenyzővel küzdött meg.

 

Az első menetben meglepte ellenfelét

 

„Mikor szólítottak és elindultam a ring felé, olyan érzésem támadt, mintha otthon lennénk: a kisvárdai szurkolótábor ugyanis olyan erélyesen, lelkesen és hangosan skandálta a „Hajrá Roli, Hajrá Kisvárda” mondatokat, hogy az nem csak engem lepett meg, hanem a hazai közönséget is szinte sokkolta. Mást sem lehetett hallani csak a kisvárdiak hangját, mind a három meneten keresztül. Óriási meglepetés volt ez nekünk is és ezzel együtt óriási erőt is adott” - mondta Roland, aki „meghálálta” a biztatást és a bizalmat. A tét nagy volt, hisz harcosunk minden áron bizonyítani akart Nyíregyházán, már az első menetben meglepte ellenfelét kőkemény ütéseivel. Teljesen irányította a mérkőzés 1-2. menetét. A 3. menetre ugyan kicsit elfáradt, de ez kevés volt már az ellenfélnek, hogy fordítani tudjon. Így a mérkőzés végén vitathatatlan győzelem született és Roland kezét emelték a magasba.

 

Nem esett kétségbe

 

Ifj. Szilvási Tibor Hunor (17 év) küzdelmeinél lassan már megszokottá válik, hogy egyáltalán nem átlagosak: most ugyanis a mérlegeléskor és az orvosi vizsgálat közben derült ki, hogy Tibi ellenfele nem 17-18 éves hanem egy 22 éves, igen erős fizikumú, debreceni Pit-Bull Team-es versenyző. A szervezői tévedés miatt és ebből kifolyólag kétséges volt a küzdelem, hiszen ebben a korban ez óriási különbség. De a kisvárdai Harcos nem olyan tőről származik, hogy ettől kétségbe esett volna. Édesapja - aki edzője is egyben - kérdésére, hogy „Mi legyen?” - a válasz egyszerű volt: „Megoldom Apa!” - és meg is oldotta. Mikor Tibit szólították, és külön kiemelték, hogy a kisvárdai harcos milyen erőviszonyokkal vállalja a megmérettetést, a szurkolótábor még nagyobb fokozatra kapcsolt és beindult a „Hajrá Tibi, Hajrá Kisvárda!” őrület, ami a mérkőzés végéig hallható volt.

„Mivel az ellenfél végtagjai hosszabbak voltak, az ütései ezáltal erősebbek, így az edzői utasításnak megfelelően a közelharcra törekedtem. A taktikai fegyelem és elszántság meghozta a várt eredményt: ellenfelemen nagyon látszott, hogy egy menetnél nem akar többet tölteni velem a ringben. Óriási erővel bombázott, de édesapám utasításait betartva állandóan megtörtem ezeket és szűk térdesekkel próbáltam előnyt szerezni.” - emlékezett vissza győzelmére Hunor, aki a negyedik roham után megtörte ellenfele támadását, két bontó térdrúgás után jött a K.O. térdes tisztán, ahogy az „tanítva van”. Az ellenfél abban a pillanatban földre került és még a kiszámolás után is jóval ott maradt. A mérkőzést az első menetben Hunor nyerte K.O.-val.

 

Kitettek magukért

 

„Harcosaink kitettek magukért, a napi két edzés – melyhez a helyet a II. Rákóczi Ferenc Szakközép és Szakiskola biztosítja – meghozta a várt eredményt. Sikerükben nagy szerepük volt a 200-250 fős kisvárdai szurkolótábor tagjainak is, akik a Perdiák Transznak köszönhetően busszal illetve autóval érkeztek, hogy segítsék a fiúkat a küzdelemben. A hangulat elképesztő volt. Pihenés nincs, marad a napi két edzés, hiszen beindult a versenyszezon és a fiúkra újabb küzdelmek várnak” - tájékoztatott Szilvási Tibor Koppány a mérkőzés után, többszörös magyar- és nemzetközi küzdősport bajnok, a büszke edző és édesapa.

- Durucz Gabi -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!