szon-sportoldal

2011.04.22. 08:38

Majzer: Nagy kitolás volt!

<p>Drága „mulatság” a Magyar Kupa. A Nyírtass számára mindenképp.</p>

A megyei másodosztályú futballcsapat csupán két kört élt meg a selejtezőben: az elsőben kiejtette a Demecsert, majd szerdán a Nyíribrony elleni hazai zakó (1–8) a búcsúval volt egyenértékű.
Nem is emiatt füstölögnek. A két mérkőzés ugyanis több, mint 50 000 forintjába „fájt” az egyesületnek – ennyit csengettek ki a játékvezetőknek.

– Nem vagyunk erre berendezkedve – dohogott Majzer Ferenc, a Nyírtass edzője. – Az első meccsre Tiszalökről küldtek játékvezetőt hozzánk, összesen 25 000 forintot fizettünk a bírói hármasnak. A második fordulóban az egyik asszisztenst Debrecenből vezényelték ide, csak ő 14 000 forintba került nekünk, összesen pedig megint, több mint 25 000 forintunk bánta a játékvezetői küldést. Közben lyukas szerelésben futballozunk, mert nem telik újra... Nem akarok csúnya szavakat használni, és megbántani sem kívánok senkit, de ez nagy kitolás volt velünk szemben. Ha már kötelezővé teszik az indulást a kupasorozatban, legalább ne sújtsanak minket ekkora anyagi kiadással! Arról nem beszélve, nemrég kellett befizetni a bajnokság második felére előírt, 280 000 forintos játékvezetői díjat, holott a visszalépések miatt két meccsel eleve kevesebbet játszunk tavasszal.   
"

Az adott mérkőzések számláit felül fogom vizsgálni"


Hajdó Attila, a megyei játékvezetői bizottság elnöke reagált a felvetésre.

– Tisztában vagyok azzal, milyen nehézségekkel küzdenek a csapatok. A játékvezetői költség úgy tevődik össze, hogy a játékvezetési díj, amit az MLSZ határoz meg, 7300 forint, az asszisztensi díj, 4390 forint, ehhez járul az utazási költség a jelenlegi benzinárak mellett, az érvényben lévő APEH formák alapján. Természetesen az adott mérkőzések számláit felül fogom vizsgálni. Azt azért megjegyezném: a megyei játékvezetői keret tagjai közül, munkahelyi elfoglaltság miatt, nagyon sokan lemondják a hétközi kupafordulóban való közreműködést. Így a küldést csak azokból a kollegákból tudjuk megoldani, akik az adott pillanatban rendelkezésre állnak.

 

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!