szon-sportoldal

2011.06.11. 16:12

Munkácsi Gyula "Szasza" ismét győzelmi babérokra törne!

<p><span style="font-family: Times New Roman , serif"><span style="font-size: small">Nagy várakozás előzi meg az amatőrök között is a hétvégi&nbsp;</span></span><span style="font-family: Times New Roman , serif;font-size: small">villanyfényes Rallycross Fiestát!</span></p>

Mindenki készül valami újítással,így van ezzel a nagykállói Munkácsi Gyula alias "Szasza" is! 

Az írható elektronikától és az állítható futóműtől vár a csapat jelentősebb előrelépést,ami reményeik szerint ismét az első helyre repíthetik a Ford Sierrát terelgető pilótát, aki így emlékezik vissza az évadnyitó versenyére. 

"Nagyon élvezetes, jó verseny volt a máriapócsi húsvét hétvége. Szerencsére az autó jól működött, nem küszködtünk technikai problémával. A szabadedzések során is látszott, hogy jó a technika, mert az edzéseken én autóztam a leggyorsabb köröket. A második helyre kvalifikáltam magam az első futamra. A második és harmadik futamot sikerült megnyernem, így a döntőben az első rajtkockáról indulhattam. A rajt jól sikerült, és próbáltam védeni az első helyemet a döntő leintéséig, ami fölényes méterekkel meg is lett. 

Az autón most is sokat dolgoztunk, kapott egy írható verseny elektronikát (Vems), ami növelte a kocsi teljesítményét, és a futóművünkön is javítottunk. Katona Gábor által készített állítható magasságú lengéscsillapítók lettek beszerelve. A váltónk is cserére szorult a húsvéti verseny után, most jelenleg egy MT-75-ös váltót sikerült beépítenünk. Az áttétele sajnos még mindig nem az elvárásainknak megfelelő, de dolgozunk rajta hogy jól működjön a vas. 

Nagyon várom már a pünkösdi hétvégét, mert az autón sokat fejlesztettünk és kíváncsi vagyok verseny körülmények között, hogyan muzsikál.

Szeretnék az első helyen végezni, és meg is fogok mindent tenni, hogy ez így is legyen! Remélhetőleg nem lesz a technikával semmi probléma, és minden sikerülni fog, hogy a dobogó legfelső fokán álljak". 

Kép és szöveg: Janics Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!