szon-sportoldal

2011.06.05. 10:24

Nagy csata a brazillal, nyitány a női viadalon

<p>Nemcsak, hogy felfért a 30 ezer eurós kassai ATP-challenger-torna selejtező-táblájára Fucsovics Márton, hanem mérkőzést is nyert a viadalon.</p>

Akvalifikáció első fordulójában a világranglista 785. helyén álló nyíregyházi versenyző a tőle öt hellyel előrébb jegyzett szlovák Adrian Sikorát verte 5:7, 6:3, 6:2-re. Alighogy befejeződött a mérkőzés, Marci szinte máris pályára lépett a második fordulóban, ahol a brazil Leonardo Kirche (351.) volt az ellenfele. A felek között hatalmas csata alakult ki, ám végül mindkét szettet a dél-amerikai fiú nyerte (6:4, 7:6), ezzel az NYVTC versenyzője elbúcsúzott a salakpályás viadaltól.

Időközben a nyíregyházi stadionban kezdetét vette a 10 ezer dolláros női világranglista-verseny, a Bige Holding Open. A selejtezőben 36 versenyző csatázott a kiadó nyolc főtáblás helyért, a hétfői szünnap után pedig az egyes és páros főtáblájával kedden folytatódik a verseny.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!