szon-sportoldal

2011.08.02. 19:48

Csillagok, csillagok

Kedden átadtuk az olvasóink szavazatai alapján odaítélt „Az évad futballcsillagai 2010/2011” díjakat.

Kedden átadtuk az olvasóink szavazatai alapján odaítélt „Az évad futballcsillagai 2010/2011” díjakat.A legmesszebbről jött – a legkorábban érkezett. Bajzát Pál már jó fél órával a lapunk által olvasóink szavazatai alapján odaítélt „Az évad futballcsillagai” díjkiosztó gála előtt a helyszín, azaz a nyíregyházi Rolling Rock Café bejárata előtt várakozott. Egerből érkezett, hogy átvegye a harmincadik születésnapját a minap betöltött fia, az időközben Pécsre igazolt NB II-es gólkirálynak, Bajzát Péternek járó díját.

Pali bácsi ismerősökbe botlott, hiszen az utánpótláskorú játékosként a Nyírsuliban is megfordult fia egykori csapattársát, az NB III-as kategória győztesét, Kántor Zsoltot valamint a Spartacus pályaedzőjét, Szatke Zoltánt is köszönthette.

A futballközeg egyébként is olyan, hogy szinte mindenki ismer mindenkit, így aztán volt miről beszélgetni. A legszerencsésebb szavazóink is bepillantást nyerhettek a sport azon világába, ahol nem a küzdelmen van a hangsúly, hanem az ünnepi pillanatokon, az elegancián.

Szép sorban mindenki megkapta a díját, olvasóink a hűségükért és a szavazatokért járó ajándékcsomagokat vehették át, majd kezdődhetett a kötetlen beszélgetés. „Bajzi papa” nagyon elemében volt, a fia minden nyíregyházi meccsét megtekintő apuka láthatóan jó néven vette, hogy olvasóink értékelték a csatár elmúlt évi erőfeszítéseit. Közben pedig azon sajnálkozott, hogy a feljutás nem jött össze.

Fia és a további három kategória első helyezettje keddtől így is futballcsillagnak tekintheti magát.

Bajzát Péter Pécsen is gólokat vár magától

Az NB II-es kategóriában biztos volt, hogy a Nyíregyháza Spartacus labdarúgója végez az élen játékunkban, hiszen csak ebből a csapatból voltak jelöltek.Végül nemigen okozott meglepetést, hogy az abszolútban is a legtöbb szavazatot kapott Bajzát Péter, a lapunk által díj egyik nyertese, az évad csillaga.

Nagyon örül az elismerésnek- Aligha kell megmagyarázni, hogy minden díjnak örülök, ennek különösen azért, mert a Kelet-Magyarország olvasói, szurkolók szavaztak rám. - kezdte Bajzát Péter. – Sajnálom, hogy nem lehettem ott az ünnepélyes díjátadón, de kedden két edzésünk is volt. Egyébként is szívesen mentem volna Nyíregyházára, mert nagyon jól éreztem ott magam. Jó volt a csapat, a kollektíva, sajnálom, hogy nem sikerült elérni a hőn áhított célunkat.Ez a cél az élvonal volt, ezt viszont Bajzát elérte. Sőt, a szakvezetők által a játékra benevezett mind a négy focista az NB I-es újonc pécsieknél folytatja. Bajzát a Szpari játékosaként 25 gólt termelt az NB II-ben, vajon mennyit szeretne Pécsen.

Édesapja jött helyette

- Természetesen azt, hogy elérjük a célunkat és én minél több találattal segítsem a pécsi csapatot. Egyébként itt is jól érzem magam, jó a közösség, remélem jönnek majd a góljaim is - így Bajzát Péter, azaz Bajzi.

Távollétében a gólvágó Egerből érkezett édesapja vette át a megérdemelt díjat és ajándékcsomagot.

Összeforrt a neve az ibrányi csapattal

Neve már teljesen összeforrt az ibrányi csapattal, ami nem is csoda, hiszen Kántor Zsolt 2003 óta futballozik az azóta folyamatosan NB III-ban szereplő csapatban. A 30 esztendős védő lett olvasóink szavazatai lapján az NB III. szabolcsi futballcsillaga.

– Nem mondom, hogy kiemelkedő évem volt, de úgy érzem, végig a csapat hasznára tudtam lenni – mondta a díjátadást követően az Ibrányi VSE csapatkapitánya. – A csapat a bentmaradással összességében elérte a célját, a télen megváltozott körülmények és a szűkös játékoskeretünk ismeretében azért voltak bravúros eredményeink is.Amikor díjat kap az ember, nyilván átfut az agyán, hogy kinek is tartozik köszönettel. Kántor Zsolt is sorolja mindazokat, akiknek jár a bók.

A kollégák is aktívak voltak

– Elsősorban a csapattársaimé az érdem, aztán Ibrány városáé, amelyemre immár úgy tekinthetek, mint otthonomra. Sokan szavaztak rám az ismerősi és a baráti körből, Ibrányból és Paszabról, ahol testnevelőtanárként dolgozom. Tisztában vagyok vele, hogy az ilyen jellegű szavazásokon sok múlik a közönségen és az olvasókon, a díj ugyan nem szakmai jellegű, ezzel együtt nagy becsben tartom. Arról nem beszélve, hogy a további munkához is erőt ad. Tisztességgel és becsülettel készülünk a bajnoki rajtra, a jelek arra utalnak, hogy rendezettebbek lesznek Ibrányban a körülmények, mint az elmúlt időszakban, így van rá esély, hogy újra jó csapatunk legyen.

Kántor Zsolt néhány évvel ezelőtt a legfiatalabb trénernek vallhatta magát az NB III-ban, hiszen játékos-edzőként belekóstolt abba, hogy milyen is az, amikor a szakmai munkáért is feleni kell. Netán vannak még ilyen ambíciói a sportembernek?

– Bár már elmúltam harminc, érzem még magamban az erőt, hogy ezen a szinten tudjam segíteni az ibrányi csapatot – válaszolta az érintett. – Aztán, amikor majd eljön a búcsú pillanata, akkor is a sportág és a csapat közelében szeretnék maradni, edzőként, vezetőként vagy akár az utánpótlás mellett dolgozva. De remélhetőleg ez még odébb van.

Izland és Fehérgyarmat után hazahúzta a szíve

A krisztusi korban lévő, harminchárom éves Orosz Zsolt érdemelte ki a legtöbb szavazatot a megyei első osztályú futballisták vetélkedésében. Az elmúlt két szezont – izlandi kitérővel – fehérgyarmati színekben lehúzó középpályásra nem véletlenül esett a választás, jóllehet a jövőt már máshol képzeli. Olyannyira, hogy hazahúzta a szíve a Beregbe.

– Meglepődtem az eredményen, abszolút nem számítottam rá – mondta egy félmosoly kíséretében Orosz Zsolt. – Most már azt is elárulhatom, szülőhelyemen, Vásárosnaményban folytatom, ahol hosszú idő után újjászervezték a futballcsapatot. Úgy sejtem, a feljutás lesz a cél, ehhez szeretnék minél jobb játékkal hozzájárulni. Azt még hozzátenném, köszönöm Nagy Elek fehérgyarmati elnöknek, hogy segítségével eljuthattam Izlandra, felejthetetlen hónapokat töltöttem a szigeten.

A díjjal új erőre kaphat a nábrádi futball is

Már maga a jelölés is megtisztelő volt, hát még, hogy a végső győzelem is az övé lett – vallja Balogh Gyula, a Nábrád SE megyei II. osztályú, annak is Carmo-csoportjában szereplő csapatának megbízható szélsőhátvédje. Tegyük a kezünket a szívünkre! Nem túl szokványos, hogy egyéni díjjal olyan csapat labdarúgója gazdagodik, amelyik a tizenharmadik helyezést szerzi meg a tizenhatos mezőnyben.

A díjazott is elismeri, írták már szebb lapokra is a nábrádi futballtörténelmet, a csapat mentségére szóljon, hogy rengeteg volt a probléma, amellyel menetközben meg kellett küzdeniük. A polgármesteri hivatal sem tudott teljes mellszélességgel az egyesület mellé állni, a játékvezetői díjak késedelmes befizetése miatt hét büntetőpont levonásával sújtotta a szövetség a szatmáriakat. A problémák nagy része azonban megoldódni látszik, hovatovább felkészülési időszakról beszélhetünk, vannak új igazolások és edzőmeccseken is lemérheti erejét a nábrádi legénység. Meglehet, a Balogh Gyula által bezsebelt elismerés is kellett ahhoz, hogy a futball kapcsán minden jobbra forduljon a településen.

– Köszönet mindenkinek, aki rám szavazott, tudom jól, hogy a jelölésem után a rokonság, a barátok és a csapattársak nagy kampányba fogtak azért, hogy én legyek a díjazott. Bízom benne, a pályán is tudom bizonyítani, hogy rászolgáltam az elismerésre – mondta Balogh Gyula.

- Mán László, Bodnár Tibor, Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!