szon-sportoldal

2011.08.25. 12:36

Jól sikerült a kirándulás

Csonka Gábor egyedüli magyarként jutott a negyeddöntőbe a budaörsi versenyen.

Csonka Gábor egyedüli magyarként jutott a negyeddöntőbe a budaörsi versenyen.Ugyan az utóbbi időben már döntően a felnőttversenyekre koncentrál, mégis tett egy kirándulást a juniorok között Csonka Gábor. Az NYVTC a napokban 18. születésnapját betöltött versenyzője Budaörsön vett részt korosztályos világranglistaversenyen, amelyen szabadkártyával kapott helyet a főtáblán.

A bizalmat alaposan meghálálta, hiszen egyedüli magyarként bekerült a legjobb nyolc közé, és az elődöntőhöz sem hiányzott sok. A csütörtöki mérkőzésen 6:4, 4:2-re vezetett Gábor, amikor egy vitatott labdamenetet nem a javára ítéltek, és ez annyira kizökkentette, hogy zsinórban tíz játékot elbukva veszített a horvát Borna Coric ellen.

Budaörs Cup

Junior ITF-verseny

Fiúk, egyes, 1. forduló: Csonka G. (NYVTC)–Kobza (cseh) 6:2, 6:1. Nyolcaddöntő: Csonka G.–Weidinger (osztrák) 6:4, 7:5. Negyeddöntő: Coric (horvát)–Csonka G. 4:6, 6:4, 6:0.

Páros, 1. forduló: Coric, Tepavac (horvát, szerb)–Csonka G., Kaszás 6:4, 6:2.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!