szon-sportoldal

2011.08.22. 10:45

Káposznyákék a hegyet is elhordanák

Labdarúgás - Bár csak a demokrácia állna olyan lábakon, mint néhány nagykállói futballista. A megyei első osztályú gárda három tizenhét éves titánt vetett be a nyitányon – kivétel nélkül duzzadnak az erőtől.

Labdarúgás - Bár csak a demokrácia állna olyan lábakon, mint néhány nagykállói futballista. A megyei első osztályú gárda három tizenhét éves titánt vetett be a nyitányon – kivétel nélkül duzzadnak az erőtől. A hegyet is elhordanák, ráadásul játszani is tudnak. Szigeti Viktor, Rubóczki János és Káposznyák Máté közül különösen utóbbi kettő „combos”, bírják a strapát. Főszerepet vállaltak a Nagyhalász ellen 3–0-ra megnyert összecsapáson: Káposznyák például csereként beszállva két „dugót”vágott. Méghozzá úgy, hogy az 55. percben, első labdaérintésből a hálóba kotorta a labdát, majd a mérkőzés utolsó mozzanata is a nevéhez fűződik: berúgta a hazaiak harmadik gólját, majd a játékvezető lefújta a találkozót.

– Jókor voltam jó helyen – hárította el a dicshimnuszt Káposznyák Máté. –  Mondjuk, ott kellett lenni, de nyilávánvalóan nem csupán az én érdemem, hogy így alakult. Az első gólnál például Rubóczki Jani szabadrúgásból, legalább harminc méterről szúrta rá a labdát, én pedig a kapusról kipattanót „beütöttem”. Ezzel együtt a helyzetkihasználáson van még mit javítanom, talán ha idővel rutinosabb leszek, még eredményesebb teljesítményre lehetek képes. Mert fejlődni akarok, és szerencsés esetben magasabb osztályban is kipróbálhatom magam. Tudom, csak rajtam múlik mire viszem. Nem állítom, hogy sosem járok bulizni, a nyáron többször is előfordult ilyesmi, de a szezon közben igyekszem a focira és a tanulásra koncentrálni.

Szó se róla, előtte a pálya. Káposznyák Máté jövőre érettségizik, ráadásul nem óhajt itt „lefékezni” – szeretne tovább tanulni. Na és ugyebár a futball... Alig két esztendeje, hogy újfehértói színekben berobbant, mindjárt a bemutatkozáskor góllal kezdett a megye egyben.

– Szívesebben építenék a sportra, egyszerűbb lenne csak a labdarúgásra figyelni, ugyanakkor másra, a jövőre is gondolnom kell, éppen ezért ráfekszem a tanulásra. Hál ’istennek eddig elkerültek a problémák, pedig az elmúlt idényben, amikor a megyei kettőben játszottunk a Kállóval, faragtak rendesen az ellenfelek. Aztán az elmúlt héten meghúzódott a combom, gyakorlatilag ez volt az első komolyabbnak nevezhető sérülésem, de jelek szerint hamar kihevertem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!