szon-sportoldal

2011.09.14. 16:36

A ponttalanság ára: edzőváltás

A versenybizottság szerint rendezési mulasztás miatt szakadt félbe a Várda SE elleni NB III-as bajnoki mérkőzés.

A versenybizottság szerint rendezési mulasztás miatt szakadt félbe a Várda SE elleni NB III-as bajnoki mérkőzés.Nem vált be az ibrányiak arra vonatkozó terve, hogy jó rajtot vegyenek a bajnokságban. Az NB III-as csapat az első négy fordulót követően szerzett pont nélkül szerénykedik a Tisza-csoport tabellájának utolsó előtti helyén – igaz, a második játéknapon botrány miatt félbeszakadt Várda SE elleni meccs kapcsán még nem született jogerős döntés.

Szóval, ettől azért többet reméltek a nyáron több poszton is kicserélédő, többek között három brazil játékost is foglalkoztató együttesnél. Az eredménytelenség következménye pedig az lett, hogy Kató István helyére új edzőt keres a vezetőség.

Egy pici plusz hiányzott

– Azt láttam, hogy ugyan nem játszunk rosszul, de valami pici plusz mindig hiányzott ahhoz, hogy nyerni tudjunk – kezdett az edzőváltás indoklásába Móré Zoltán, a Ibrány SE elnöke. – Megítélésem szerint ez a játékosállomány többre hivatott annál, hogy négy forduló után ne legyen pontja, az edzőváltással új impulzust szeretnénk adni a társaságnak, amely ezáltal kilábalhat a hullámvölgyből.

Az Ibrány sorsolása nem volt túl szerencsés, hiszen a négyből háromszor is idegenben játszott, ezeket a meccseket (Kótaj 0–1, Hajdúböszörmény 3–4, Tiszakanyár 1–2) rendre egygólos különbséggel veszítette el a csapat úgy, hogy valamennyiszer tíz emberrel fejezte be a mérkőzést. Ezek szerint ezt sem tolerálták, amikor Kató István sorsáról döntöttek.

– Tisztában vagyok vele, hogy akadtak hátráltató tényezők és Kató István munkájára sem lehet panaszunk, de ismétlem, úgy érzem, új arcra van szükség a stábban – vélekedett Móré Zoltán. – Edzőnktől barátságban váltunk el, nem zárva ki annak a lehetőségét, hogy az utánpótláscsapataink mellett fog tevékenykedni a jövőben. Bízom benne, hogy csütörtökön már meg tudom nevezni az új szakvezetőt, addig is csapatkapitányunk, Kántor Zsolt vezeti az edzéseket.

Megkerestük a felnőtt csapattól búcsúzó edzőt, Kató Istvánt is, aki gondolkodási időt kérve egyelőre nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Az ítélet nem jogerős

Futballügyben mozgalmas volt a szerda az ibrányiak számára, hiszen az edzőváltáson túl az NB III. Tisza-csoport versenybizottsági tárgyalása is szolgáltatott témát. A grémium immár harmadszor tárgyalta az augusztus 28-án, a 73. percben, 2–1-es hazai vezetésnél félbeszakadt Ibrány–Várda SE mérkőzésen történteket, ezúttal a rendezési feladatokat ellátó polgárőrség vezetője és Berencsi Béla ibrányi polgármester vett részt bizonyítási eljáráson. A meghallgatások után a versenybizottság meghozta döntését, és megállapította, hogy mérkőzés félbeszakadásáért az ibrányi sportszervezet tehető felelőssé a rendezési hiányosságok miatt, és a versenyszabályzat ide vonatkozó passzusa szerint a mérkőzés három pontját 3–0-ás gólkülönbséggel a Várda SE javára igazolja. Az ítélet nem jogerős, az ellen tizenöt napig lehet fellebbezni, a jogerőre emelkedést követően pedig a fegyelmi bizottság hozza meg a végleges határozatot.

És hogy fellebbez-e az Ibrány SE? Nos, Móré Zoltán egyesületi elnök ezügyben annyit közölt, hogy ezt azok után döntik el, amint írásban kézhez kapják a szerdai ítéletet.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!