szon-sportoldal

2011.10.11. 09:45

Már nem is annyira nevetséges...

Fickándozik a Balkány. Akárcsak Vasas Tamás. A megyei első osztályú futballcsapat a táblázat tetejére tornázta fel magát, miközben mutatós sorozatot épít: a Szakoly vasárnapi legyűrésével (2–0) zsinórban hatodik győzelmét „húzta be”. Nem rossz. A jelek szerint végképp a múlté az NB III-as búcsút követő letargia.

Fickándozik a Balkány. Akárcsak Vasas Tamás. A megyei első osztályú futballcsapat a táblázat tetejére tornázta fel magát, miközben mutatós sorozatot épít: a Szakoly vasárnapi legyűrésével (2–0) zsinórban hatodik győzelmét „húzta be”. Nem rossz. A jelek szerint végképp a múlté az NB III-as búcsút követő letargia.A nyolcadik forduló után stílusosan éppen nyolc gólnál tartó, a vonatkozó ranglistát – társbérletben – vezető Vasas Tamásnak is fut a szekér. A huszonegy éves futballista csatárként villog, holott nem volt mindig így...

– Kapus kivételével játszottam én már minden: védőt, középpályást is, ebben a szezonban vezényeltek úgymond előre – árulta el Vasas Tamás. – Farkas Béla edző próbálta ki ezt a megoldást, talán látott bennem fantáziát, én pedig igyekszem megfelelni a kívánalmaknak. Bele sem gondoltam, mire megyek elől,  nem támasztottam magammal szemben semmiféle elvárást, úgy voltam vele, megteszek mindent, a többi hab a tortán. Az NB III-ban idényenként négy-öt gólnál leragadtam, ifiként eredményesebb voltam, de az már lényegtelen, a jelenlegi teljesítmény minden szempontból csúcsnak számít. Ugyanakkor nem ábrándozom különösebb módon, minél többször szeretnék betalálni, hasznos tagja akarok lenni a csapatnak.

Bejött a vezetőség nyári „dobása”

A jelek szerint bejött a vezetőség nyári „dobása”, midőn Farkas Bélát ültette a kispadra. Vasas Tamás véleménye is erről tanúskodik.

– Farkas Béla személye nagyon sokat számít. Tisztelem, becsülöm, nagyon szeretem, és ez nem csak a púder a szokásos duma miatt mondom. Megköveteli a fegyelmet, emellett igaz, amit állítanak róla, vagyis ami a szívén a száján, de ebből nincs semmi probléma, ráadásul az elért eredmények őt igazolják. Össze tudja fogni a csapatot, és valóban úgy van, ahogy rendre nyilatkozza: még nem játszottunk jól.  Egy-egy félidőn keresztül már képesek vagyunk felvillantani valamit a futballból, de teljes kilencven percen keresztül egyelőre nem. Ezzel együtt, ha korábban valaki azt mondja, a nyolcadik forduló után mi leszünk az elsők, valószínűleg kinevetem... Persze, nagyon messze még a vége, viszont, ha a következő három meccsen, a Mátészalka, Nyírkarász és a Nagyszekeres ellen nem égünk meg, akkor tényleg sikeres őszünk lehet.

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!