szon-sportoldal

2012.01.19. 13:56

Pénteken már a finálé lesz a tét

Fucsovics Márton újabb szettveszteség nélküli győzelmet aratott az izraeli teniszversenyen, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.

Fucsovics Márton újabb szettveszteség nélküli győzelmet aratott az izraeli teniszversenyen, és ezzel bejutott a legjobb négy közé.Papíron az eddigi legkönnyebb ellenfél várt Fucsovics Mártonra (577. a világranglistán) a második eilati ITF-future-versenyén, de figyelmeztető jel volt, hogy a selejtezőből felkerült fülöp-szigeteki Jeson Patrombon (941.) az előző fordulóban a viadal harmadik kiemeltjét, a holland Van der Diumot (349.) búcsúztatta.

A nyíregyházi teniszezőt azonban sem az egyik, sem a másik tényező nem tévesztette meg, és ezen a versenyen a harmadik mérkőzését is szettveszteség nélkül abszolválta. Az első felvonásban Marci 2:3 után robbantott, a másodikban pedig hamar brékelőnyre tett szert, amit tovább növelt, így alakult ki a 6:2, 6:3-as végeredmény. Marci ezzel bejutott az elődöntőbe, amivel beállította felnőtt pályafutása eddigi legjobbját.

Pénteken újra kiemelt versenyző vár Fucsovicsra, a szlovák Jozef Kovalikot (376.) ugyanis a mezőny hatodik helyén rangsorolták. Az egyivású versenyzők nem ismeretlenek egymás számára, eddig kétszer találkoztak, és ezeken mindketten egyszer-egyszer jutottak sikerélményhez.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!