szon-sportoldal

2012.02.28. 09:32

Válogatott kerettag súlyemelőre várnak

A kontinensbajnokságra készülő Lerch Zsolt az NYVSC sportolója lehet.

A kontinensbajnokságra készülő Lerch Zsolt az NYVSC sportolója lehet.Éledezik az NYVSC súlyemelő szakosztálya, aminek egyik jele. hogy a vasutasklub is képviseltette magát a felnőtt csapatbajnokság első fordulójában, amelyet Tégláson rendeztek meg. A lebonyolításról annyit, hogy a tizenöt nevező egyesület régiónként vetélkedik egymással, a májusi második forduló után pedig következik az országos döntő.

Ezen a viadalon újra szerephez jutott a korábbi válogatott versenyző, Ádám Róbert, aki újrakezdte a versenyzést, és jó esély van arra, hogy csapattársa lesz Lerch Zsolt is. A 21 esztendős sportoló eddig a BKV Előre igazolt versenyzője volt, de a fővárosi közlekedési klubnál jelentkező anyagi nehézségek miatt a 69 kilogrammos súlycsoportos emelő váltani fog, és szóban már megegyezett az NYVSC-vel. Lerch Zsolt junior világbajnoki ezüstérmes volt, és jelenleg tagja az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottnak.

Farkas Zoltán vezetőedző továbbra is aktív, a magyar versenyeken is rajthoz fog állni, emellett a szlovák csapatbajnokságban a Victoria Kosice színeit erősíti ebben az esztendőben. Tanítványai közül Sinka Attila és Újhelyi Rajmund az egyetemi és főiskolai országos bajnokságra készül – tőlük elvárható ezen a megmérettetésen az első helyezés megszerzése. Ősszel tovább bővülhet a versenyzői létszám, hiszen szó van két magyar állampolgárságra váró erdélyi súlyemelő megszerzésére, ők Farkas Zoltán szülőhelyéről, Szovátáról érkeznének.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!