szon-sportoldal

2012.03.12. 11:14

A szokásosos szülinapi gólöröm

Szabó Róbert most sem hagyta ki az alkalmat, és fontos góllal járult hozzá a Baktalórántháza Nyírbátor elleni győzelméhez.

Szabó Róbert most sem hagyta ki az alkalmat, és fontos góllal járult hozzá a Baktalórántháza Nyírbátor elleni győzelméhez.Rutinos olvasóink jól tudják, hogy Szabó Róbert így március derekán rendre feladatot ad nekünk. A baktalórántháziak támadója március 12-én ünnepli születésnapját, és immár hagyomány, hogy ez ehhez legkezelebb eső mérkőzésen rendre betalál az ellenfél kapujába.

Így volt ez két éve, a másodosztályban is, amikor a BKV Előre hálóját rezgette meg, tavaly az NB III-ban a Balkány elleni hazai mérkőzés egymaga alakította ki csapata 3–0-s győzelmét, most szombaton pedig a listavezető Nyírbátor 3–2-es legyőzéséből vette ki a részét a baktaiak szempontjából nagyon fontos, 2–1-es vezetést jelentő találat megszerzésével.

Duplán ünnepeltek

– Kétségtelen, ilyentájban emlékezetes meccseket szoktunk játszani, nem is emlékszem rá, hogy mikor kaptunk ki utoljára a születésnapom környékén – mondta a hétfőn 34 esztendős Szabó Róbert. – Nincs mit ezen titkolni, kellőképpen meg is ünnepeltük a sikert és a születésnapomat is. Cseppet sem bánom, hogy a tavalyival szemben ezúttal nem jutottam három találatig, azt is elfogadtam volna, ha nem iratkozok fel a gólszerzők közé, és úgy nyerünk. Az elején egy kicsit elaludtunk, de aki ismer bennünket, az tudja, hogy nálunk ez benne van a pakliban. Szerencsére hamar jött az egyenlítés, a gólommal pedig már vezettünk. Elindultam a hosszú inmdításra, láttam, hogy a kapus egy kissé megtorpant, és sikerült elvinnem mellette a labdát. Volt köztünk testi kontakt, ha az a tizenhatoson belül történik, akkor biztosan elesek, hiszen tizenegyes és kiállítás következett volna. ráadásul akkor már a cserekapus védett a bátoriaknál. A húsz méteres szabadrúgás viszont nem jelentett garanciát a gólra, így az akció befejezését választottam. A második félidőben is volt egy hasonló helyzetem, akkor is az átemelést akartam alkalmazni, ám sajnos a sípcsontomra pattant a labda. Sok helyzetünk volt, de a befejezéseknél gyakran hibáztunk, amiben a mély talajú pályának is volt némi szerepe. De erre már senki nem emlékszik, a lényeg, hogy ilyen szép győzelemmel kezdtük a tavaszi szezont.

A példa adott

Amelyet újabbak követhetnek. A Sárospatak legyőzése idegenben sem okozhat gondot a Baktának, aztán pedig szép sorban játssza a hazai rangadóit hetedik helyen állomásozó csapat.

– Egytértek Tóth János mesterrel, aki azt nyilatkozta, hogy a baktai rangadókon dől el a bajnoki cím sorsa, hiszen az őszi tabella első négy helyezettje elleni meccseket a sorsolás hazai pályára rendelte a tavaszi szezonban – folytatta a bajnokságban kilenc találatnál tartó támadó. – A legyőzött nyírbátoriak megnyugtatására mondom, hogy a többi élcsapat ellen is ugyanígy fogunk hajtani, és mindegyik meccsünket meg akarjuk nyerni. Ha pedig hozzuk a sikereket, akkor óhatatlan, hogy mi is feljebb lépünk majd a tabellán. A példa adott, hiszen tavaly is emlékezetesre sikeredett a tavaszi szezonunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!