szon-sportoldal

2012.03.20. 12:19

Kosaras fieszta – vérre menő bajnokival

Szombaton reggeltől esti pattog majd a labda a bujtosi csarnokban, az NYKK valamennyi csapata a pályára lép.

Szombaton reggeltől esti pattog majd a labda a bujtosi csarnokban, az NYKK valamennyi csapata a pályára lép.Mindenki a csarnokba! – ez a jelmondata a Tavaszi Kosárlabda Fiesztának, amelyet március 24-én rendez a bujtosi csarnokban a Nyíregyházi Kosárlabda Klub karöltve a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kosárlabda-szövetséggel. Az eseményen a klub valamennyi igazolt játékosa lehetőséghez jut – a legkisebbektől, tehát a kenguru bajnokságban szereplőktől kezdve a profokig, vagyis az NB I. A csoportos felnőttekig.

Utóbbiakra aligha fieszta jellegű mérkőzés vár – bár kívánjuk, hogy így legyen –, hiszen a Debrecen elleni találkozó (amely a megszokottól fél órával korábban, 17.30-kor kezdődik majd) sorsdöntő jelentőségű lesz az osztályozó elkerülését illetően. Szomszédvári rangadó lévén a presztízs is növeli a tétet, és a két csapat játékereje talán még soha nem volt ilyen közel egymáshoz, mint mostanában.

Mindenki a csarnokba!

Az egész napos programról szóló keddi sajtótájékoztatón Balogh Béla, a megyei szövetség elnöke a tömegesítést és a sportág népszerűsítését emelte ki, Makrai László, az NYKK Kft. ügyvezetője pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy ilyen még nem volt, amikor a klub valamennyi igazolt játékosa egy napon, egy helyszínen lépett volna pályára, összesen 120 kosaras lesz érintett, ráadásul a felnőtt bajnokságok az NB I. B csoport kivételével mind-mind érintettek lesznek. A program a kenguruk mérkőzésével indul, aztán fellép a Másnaposok-NYKK megyei bajnokságban szereplő csapata, aztán a Nyíregyházi KK NB II-es legénysége játszik megyei rangadót a Nagykállói KE-vel. Ezekben a csapatokban korábban élvonalbeli nyíregyházi játékosok is szerephez jutnak. A zárás előtt az NB I. A csoportos csapatok közvetlen utánpótlását jelentő U23-asok meccselnek, majd jön a vérre menő bajnoki. A Nyírsulit is képviselő Sitku Ernő csapakapitányként bízik a hazai sikerben, miként a nemrég szerződtetett amerikai játékos, Fred Warrick abban, hogy felépül a lovaglóizom-sérüléséből.

Növelheti a programon való részvételi kedvet, hogy az egész napra érvényes belépők 500 forintba kerülnek – éppen feleannyiba, mint az NYKK máskor vívott hazai bajnokijára. Úgyhogy tényleg: mindenki a csarnokba!

Nemcsak a Debrecen elleni meccs sorsa határozhatja meg az NYKK jövőjét, hanem a Bujtosi Szabadidőcsarnok felújítása is. Természetesen ez a kérdés is szóba került a sajtótájékoztatón: az illetékesek úgy tudják, hogy a csarnok fenntartói és üzemeltetői készen állnak arra, hogy biztosítsák a saját erőt a több százmillió forintos beruházáshoz.

Tavaszi Kosárlabda Fieszta

A március 24-i (szombat) program, bujtosi csarnok

8.45–9.45: NYKK Eötvös Cápák–NYKK Vörös Bikák U11-es kenguru területi bajnoki mérkőzés

9.45–10.30: a Marso-Vagép NYKK nyilvános dobóedzése és dobóverseny

11.00–12.30: Másnaposok-NYKK–Nyíregyházi Főiskola SE megyei bajnoki mérkőzés

13.00–14.30: Nyíregyházi KK–Nagykállói KE NB II-es bajnoki mérkőzés

15.00–16.45: Marso-Vagép NYKK–Factom Sport Debrecen NB I. A csoportos U23-as mérkőzés

17.30: Marso-Vagép NYKK–Factum Sport Debrecen NB I. A csoport férfimérkőzés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!