szon-sportoldal

2012.05.01. 18:09

A szabolcsiak vezette Kelet-válogatott diadala

Feczkó Tamással az élen három elvesztett döntő után a negyediket kedden már megnyerte az NB III. Tisza-csoport játékosaira épülő Kelet válogatottja a Régiók Kupájában.

Feczkó Tamással az élen három elvesztett döntő után a negyediket kedden már megnyerte az NB III. Tisza-csoport játékosaira épülő Kelet válogatottja a Régiók Kupájában.

Hét szabolcs-szatmár-beregi futballista kapott helyet a keleti válogatott kezdőcsapatában, összesen pedig tíz megyénkbeli lépett pályára kedden délután Telkiben a Régiók Kupája döntőjében. A két országrész válogatottja arról döntött, hogy melyikük képviselheti a magyar színeket az amatőr Európa-bajnokságon, és mivel a Dunán inneni NB III-as csoportok tornáját a Tisza válogatottja nyerte, ezért a csapatösszeállításnál övék volt az elsőbbség.

A bizalmat alaposan meghálálták a keretbe szólított játékosok, hiszen Feczkó Tamás vezetésével három elvesztett döntő után a negyediket már sikerült megnyerniük. Pedig a pokoli hőségben játszott mérkőzés nem úgy indult, hogy a keletiek majálisa lesz önfeledt, hiszen az ötödik percben egy nagy egyéni hibát követően a nyugati országrész legjobb amatőr futballistái jutottak vezetéshez. Fura, de a kapott góltól nyugodott meg igazán a Tisza–Alföld–Mátra kooperáció, a szoboszlói Domokos Imre egyenlített, szünet után egy öngól után megvolt a vezetés, a végén pedig jöttek a szabolcsiak: a baktai Marics Gábor és bátori Pálvölgyi Balázs alakította ki a 4–1-es végeredményt.

Régiók Kupája: Döntő

Keleti amatőr válogatott–Nyugati amatőr válogatott 4–1 (1–1)

Telki, 100 néző, v.: Pintér Cs. Kelet: Tóth Sz. – Patály J., Fülöp A., Markos, Szűcs Á., Kóka R., Fodor A. (Ungi, 57. perc), Lakatos L. (Jeddi, 78.), Mészáros D. (Pálvölgyi, 69.), Marics G. (Dolhai, 82.), Domokos I. (Dallos G., 75.). Vezetőedző: Feczkó Tamás. Nyugat: Bonica – Kinyik, Kozma I. (Sztancsek, 93.), Aradi Cs., Fekecs, Kun G. (Csirinyi, a szünetben), Varga D., Flórián (Kőbányai, 70.), Kovács D. (Ambrus T., 93.), Mojzer, Ivacs (Szabó G., 52.). Vezetőedző: Nahóczky Attila.

Gól: Domokos I. (32.), Aradi Cs. (öngól, 47.), Marics G. (65.), Pálvölgyi (85.), illetve Ivacs (5.).

Mesterszemmel

Feczkó Tamás: – Ez a keret nagyon sokra hivatott, fantasztikus játékosok igazi csapatot alkotnak. Nem először fordult elő, hogy hátrányból kellett felállnunk, és ezúttal is óriási lelkierőről tettünkk tanúbizonyságot, hiszen nagyon jó játékkal nagyon magabiztos győzelmet arattunk. Köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is hozzátett ehhez a sikerhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!