szon-sportoldal

2012.05.08. 14:16

Négy verseny, négy győzelem

A hetvenhárom esztendős, nyíregyházi Hován István fáradhatatlanul rója a kilométereket. A Pécs-Harkány útvonalon rendezett félmaratoni versenyen első helyen végzett a seniorok között, mégpedig úgy, hogy négy percet vert az őt követő „örök ifjúra”.

A hetvenhárom esztendős, nyíregyházi Hován István fáradhatatlanul rója a kilométereket. A Pécs-Harkány útvonalon rendezett félmaratoni versenyen első helyen végzett a seniorok között, mégpedig úgy, hogy négy percet vert az őt követő „örök ifjúra”.A Kecskeméten lebonyolított nemzetközi viadalon 10 km-en állt rajthoz, amelyet természetesen megnyert saját kategóriájában, ráadásul különdíjjal gazdagodott – egy kerékpárral.

A tempót még fokozni is tudta: április 1-én, a budapesti félmaratonin megdöntötte a 70 éven felüliek – csaknem negyedévszádos – országos csúcsát, miután alig több mint 1 óra 46 perc alatt tejesítette a távot. Hován István a munka ünnepén sem pihent: május 1-én a Hármashatár-hegyen, a Zöld Fesztiválon az akadály férmaratonin is kipróbálta magát. A nehéz terepviszonyokhoz alkalmazkodva, többiekhez hasonlóan olykor négykézláb mászva lett első. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!