szon-sportoldal

2012.06.07. 10:45

Jóska bácsi sokadik aranyérme

Sallai József ezúttal az Apáczai Gyakorló Iskola IV. korcsoportos fiú kosárlabda-csapatát vezette a diákolimpiai elsőségig.

Sallai József ezúttal az Apáczai Gyakorló Iskola IV. korcsoportos fiú kosárlabda-csapatát vezette a diákolimpiai elsőségig.Hiába nyugdíjas, csapataival még mindig szállítja a sikereket szeretett iskolájának, a Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorlónak Sallai József. Jóska bácsi ezúttal a tanintézmény IV. korcsoportos fiú kosárlabda-csapatával szerezte meg a diákolimpiai bajnoki címet a Pécsen rendezett országos döntőben – talán ő maga sem tudja, hogy pontosan a hányadikat is.

A gyakorlósok hibátlan teljesítménnyel zártak az élen – mind az öt ellenfelüket legyőzték, többnyire meghatározó különbséggel, egyedül a kecskemétiek elleni nyitómeccs volt kissé „necces”. Ezek után nem csoda, hogy a diákolimpiai döntő legjobb edzőjének járó különdíjat Sallai József kapta, a torna válogatottjának ötösében pedig két apáczais is helyet kapott Tisza Bálint valamint Herczku Attila személyében, a csapat legjobbjának járó különdíjjal pedig Somosi Ádám gazdagodott.

Mindezekhez mit lehet hozzátenni? Természetesen csak annyit, hogy folytassa, Jóska bácsi!

Országos diákolimpiai döntő

IV. korcsoport, Pécs, fiúk

Csoportmérkőzések: Apáczai–Kecskeméti Bányai 63–60, –Körmendi Kölcsey Utcai 75–48, –Pécsi Budai-Városkapu 59–19. A csoport végeredménye: 1. Apáczai 6 pont.

Elődöntő: Apáczai–Debreceni Kossuth Gyakorló 62–36.

Döntő: Apáczai–Székesfehérvári Vasvári 97–74.

Végeredmény: 1. Nyíregyházi Főiskola Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola (Deák Vince, Dzsugán Attila, Földesi Tamás, Gabulya Máté, Herczku Attila, Joó Ádám, Prokai László, Somosi Ádám, Takács Péter, Tálas Balázs, Teski Tamás, Tisza Bálint, edző: Sallai József).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!