szon-sportoldal

2012.06.04. 10:38

Tiszalökön nincs kötelező győzelem

Czifrák Rolandék a Baktalórántháza elleni bravúrral nagyot léptek a bentmaradás felé.

Czifrák Rolandék a Baktalórántháza elleni bravúrral nagyot léptek a bentmaradás felé.Miután a bajnoki cím sorsa végleg eldőlt azáltal, hogy a Várda SE zsinórban tizennyolcadik győzelmét megszerezve 2–0-ra nyert Sárospatakon, immár a kiesés elleni harc került fókuszba az NB III. Tisza-csoportban. A patakiak sorsa már korábban eldőlt, a fennmaradó két hely elkerüléséért négy szabolcsi csapat, az Ibrány, a Tiszalök, a Kótaj és a Tuzsér verseng – több-kevesebb eséllyel. A legkedvezőbb helyzetben az Ibrány van, a legnehezebben a Tuzsér. A Tiszalök viszont nagyot lépett előre azáltal, hogy vasárnap lezárta hat fordulóból álló nyeretlenségi sorozatát, és 3–2-re legyőzte a Baktalórántházát.

– Azt még nem merném kijelenteni, hogy ezzel a sikerrel bentmaradtunk, de az biztos, nagy lépést tettünk céljaink megvalósulása felé – ismerte el Czifrák Roland, a tiszalökiek meghatározó játékosa. – Számunkra nincs olyan, hogy kötelező győzelem, így a Bakta ellen is bravúrra volt szükségünk a létfontosságú sikerhez. Némi szerencsére is szükségünk volt ehhez, kezdve onnan, hogy a vendégek két meghatározó játékosa, Kozma „Dodi” és Szabó Robi eltiltás miatt nem léphetett pályára, egészen addig, hogy a második félidőben, emberelőnyben játszva kicsit magunkra húztuk az ellenfelet, de sikerült átvészelnünk a kritikus perceket. Az sem volt ellenünkre, hogy amikor hátrányba kerültünk, viszonylag hamar tudtunk fordítani három egyre – igazából ez volt a győzelem kulcsa.

A tiszalökiek ezzel hárompontos előnyre tettek szert a már „vonal alatt” lévő Kótajjal szemben, az utolsó fordulóban pedig a másik ellenlábást, a Tuzsért fogadják. Hogy számolnak a csapatnál: hány pont kell még a biztos bentmaradáshoz?

– A biztos a hat pont lenne, hiszen amennyiben utolérne bennünket a Kótaj, jobb gólkülönbsége révén egyből elénk kerülne – így Czifrák Roland. – A sorsunk a saját kezünkben van, és nem szeretnénk, ha az utolsó játéknapon ki-ki mérkőzést kellene vívnunk a Tuzsér ellen.

Esélyleső

A kieső helyek elkerüléséért harcoló csapatok hátralévő mérkőzései

Ibrány (12. hely, 23 pont, 31–53-as gólkülönbség): Sárospatak (otthon), Kemecse (idegenben)

Tiszalök (13., 22, 28–68): Nagyecsed (i), Tuzsér (o)

Kótaj (14., 19, 27–55): Hajdúböszörmény (i), Várda SE (o)

Tuzsér (15., 17, 24–95): Cigánd (o), Tiszalök (i)

Megjegyzés: a már kiesett 16. Sárospatak mellett a 14. és a 15. helyen végzett csapat mondhat búcsút az NB III-nak.

Ezek is érdekelhetik