szon-sportoldal

2012.07.25. 19:06

Arany és eső után jöhet az aranyeső

Palásti Luca élete első bajnoki címét szerezte meg a szerdán kezdődött korosztályos atlétikai bajnokságon.

Palásti Luca élete első bajnoki címét szerezte meg a szerdán kezdődött korosztályos atlétikai bajnokságon.Miután kedd este fél tizenegy előtt néhány perccel az észt Kristo Tohver játékvezető lefújta a DVSC Nyíregyházán rendezett labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőjét, rohamtempóban megkezdődött a Városi Stadion takarítása és a küzdőtér átalakítása. Szerdán kora délután ugyanott már a korosztályos atlétikai bajnokság vette kezdetét, emiatt hajnal négyig takarították a lelátót (három nagy konténernyi szemét lett a „végeredmény”), újra felállították a dobókör köré a ketrecet, kivették a helyéről az egyik focikaput, és behordták az atlétikai szereket.

A csapadékmentes időjárást azonban „elfelejtették” megrendelni, így a viadal első napjának kellős középen többször is leszakadt az ég. Két zuhé között megszületett a házigazda Nyírsuli első aranyérme – Palásti Luca szerezte meg élete első bajnoki címét az ifjúsági lányok 400 méteres versenyében, imponáló futással, jónak mondható 57.40 másodperces idővel. A dobogóra klubtársa, Fábri Anna is felállhatott, ő nagy hajrával, 58.91-gyel lett harmadik.

Az arany és az eső után csütörtökön jöhet az aranyeső, hiszen a nyíregyháziak közül Kajibás Dalma, Bakosi Péter, Ónodi Dávid, Szikszai Róbert és Káplár János is győzelmi reményeket dédelget, igaz, utóbbi két diszkoszvető közül csak maximum az egyik végezhet az élen.

Ezek is érdekelhetik