szon-sportoldal

2012.07.22. 09:30

Fogatok a folyók ölelő karjaiban

Olcsvaapáti - A három folyó (Tisza, Szamos, Túr) völgyének találkozása paradicsomi állapotokat feltételez a turisták számára.

Olcsvaapáti - A három folyó (Tisza, Szamos, Túr) völgyének találkozása paradicsomi állapotokat feltételez a turisták számára.– Baráti meghívásra ide voltam hivatalos a IV. Olcsvaapáti fogathajtó versenyre – említette E. Nagy István. - Kalauzom, Szabó Zoltán helyi gazdász, vadász, egyesületi tag és aktív versenyző, valóságos lokálpatrióta ízes szavaiból idézek: „ Igen, mi itt élünk ezen a nagyvilágtól eldugott mesébe illő tájon, és szinte mindent megteszünk azért, hogy községünk értékeit, tájrészeit, jellegzetes ételeinket, be tudjuk mutatni az ide érkező vendégeknek, turistáknak. Jómagam is 60 hektáron gazdálkodom, tagja vagyok a vadásztársaságnak, a négy éve 15 taggal alakult Olcsvaapáti Fogathajtó Egyesületnek is. Az egyesületünk elnöki tisztségét Gindele Jenőné Kósa Éva tanítónő látja el.

– Egy nem mindennapi közösséget láttam itt ténykedni: a verseny időszakában egyetlen hangos szó nem volt, mindenki tudásának megfelelően végezte a dolgát, és zokszó nélkül vette tudomásul a pontozóbírók ítéletét. Az ollcsvaapáti asszonyok és leányok kitűnően elkészített ételekkel fogadták a vendégeket ( gulyásleves vaddisznó hússal, vaddisznó pörkölt, és finom töltött káposzta).

A IV. Olcsvaapáti fogathajtó verseny végeredménye, főhajtók: 1. Vass Szabolcs (Jármi), 2. ifj. Gaál Sándor (Vitka), Kovács Dóra (Papos), segédhajtók: 1. id. Gaál Sándor  (Vitka), 2. Nagy Benedek Panyola), 3. Kazsuk Ferenc (Barabás).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!