szon-sportoldal

2012.08.28. 10:13

Csatárként még hibátlan

Védekező specialistából támadó lett Kisvárdán Farkas Márton, aki eddig mindkét helyzetét értékesítette.

Védekező specialistából támadó lett Kisvárdán Farkas Márton, aki eddig mindkét helyzetét értékesítette.Farkas Márton érkezésével a védelem, esetleg a középpálya erősödött Kisvárdán – gondolhattuk, amikor híre ment, hogy az NB III-as bajnokcsapat szerződtette a 23 esztendős játékost. Aztán a korábbi csapataiban, így legutóbb a Nyíregyháza Spartacusban is az ezekben a szerepkörükben feltűnő futballista a Nyírbátor elleni nyitányon a csatársorban kapott helyet, és már a harmadik percben a kapuba talált. Hogy nem véletlenről volt szó, azt Hajdúböszörményben is bebizonyította a csatárerényeket csillogtató futballista, hiszen 1–1-es állásnál szerzett létfontosságú találatot a végül 4–1-re megnyert összecsapáson. Valahogy így kell bemutatkozni egy új csapatban!

Nem számított rá

– Csak reménykedtem, hogy ilyen jól sikerül a belépőm, de számítani azért nem számítottam rá, különösen, hogy új szerepkörbe kerültem Várdán – szerénykedett Farkas Márton. – Az egyik nyári edzőmeccsen jelezte edzőnk, Révész Attila, hogy kipróbálna csatárként, mert szerinte megvan bennem a kellő agresszívtitás és gyorsaság, ami a letámadásoknál labdaszerzésekben és helyzetek kialakításában kamatozhat. Elég jól sült el a próba, aztán a Nyírbátor elleni bajnoki elején épp egy labdaszerzés után sikerült a kapuba találnom. Böszörményben pedig Fodor Andris baloldali beadása után a kipattanó labda került elém, és azt sikerült a hálóba juttatnom. Őszintén bevallom, az eddigi két meccsen ezeken kívül több lehetőségem nem is nagyon volt, úgyhogy egyelőre százszázalékos a helyzetkihasználásom. Korábbi állomáshelyeimen valóban szélsőhátvádként, esetleg védekező középpályásként vetettek be, egyedül a Szpari ligacsapatánál Kovács János volt az, aki kipróbált a két ék mögött is.

Farkas Márton igazi sikercsapathoz került, hiszen a várdaiak zsinórban húsz győzelmet aratva zárták az előző bajnokságot, amihez azóta újabb kettőt tettek hozzá. Az önbizalommal aligha van probléma a vár oldalában.

– Nincs bizony, és ebben a helyzetben azt hiszem, ez a normális – adott helyzetjelentést Farkas Márton. – A társak magabiztossága kezd rámragadni, és ami azt illeti, szükségem is van az önbizalomnövelésre, mert az elmúlt fél évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Bízom benne, hogy ezekből a sikerekből magam is erőt merítek, persze a legfontosabb az, hogy a csapat győzelmi szériája jó darabig ne szakadjon meg.

Veretlenek rangadója

A tavalyi ezüstérmes után szombaton az előző sorozat harmadik helyezettjét, a Cigándot fogadja a Várda SE, az ellenfél ráadásul éppúgy hat pont birtokában várja a harmadik fordulót, mint házigazdája. A két település közelsége pedig a rangadó presztízsértékét növeli.

– Elég régen játszottam ebben az osztályban, úgyhogy nem nagyon ismerem az enbé hármat, de azt tudom, hogy a Cigánd a jobb csapatok közé tartozik – latolgatta a következő rangadó esélyeit a legújabb várdai gólvágó. – Hazai pályán azonban nem lehet más célunk, mint az, hogy tovább folytassuk a győzelmi szériánkat.

A játékos talán azt sem bánná, ha nem növelné góljai számát, csak a csapata jusson (huszon)kettőről (huszon)háromra a győzelmeket illetően.

Az edző a sposztváltásról

– Téved, aki azt hiszi, hogy Farkas Marci kényszerből került a csatársorba – mondta meglepő húzásáról Révész Attila, a várdaiak edzője. – Úgy ítéltem meg, hogy a játékos agresszívitása és gyorsasága miatt a középpályások elé kell őt helyezni, így került közelebb a kapuhoz. Nem klasszikus ékről van szó, harcmodora leginkább a Fradiban játszó Böde Dánielére hasonlít, kicsit visszavontan játszik, és onnan érkezik a kapu elé. Stílusa akkor érvényesül igazán, ha más erényekkel rendelkező csatárral együtt kap helyet a támadószekcióban. A középpályás játékhoz kissé szertelennek láttam Marcit, de ez a tulajdonsága a csatárok között segíti őt a váratlan megoldások kivitelezésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!