szon-sportoldal

2012.10.17. 09:36

A nemzeti színeket képviselik

Az amatőr Európa-bajnoki elitkör miatt módosul a labdarúgó NB III. Tisza-csoport következő két heti programja.

Az amatőr Európa-bajnoki elitkör miatt módosul a labdarúgó NB III. Tisza-csoport következő két heti programja.Éppolyan hivatalos rendezvénye a Régiók Kupája (más néven amatőr Európa-bajnokság) az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA), mint a Bajnokok Ligája vagy az Európa-bajnokság. A testület honlapján ugyanúgy nyomon követhető ez a viadal is, mint jobban fókuszban lévő versenyek, és a nevezésnél is komoly feltételeknek és szigorú határidőknek kellett megfelelni.

Magyarországot a Keleti Régió néven az NB III. Tisza-csoportra épülő országrész válogatottja képviseli az elitkörben azáltal, hogy itthon megnyerte a harmadosztályú válogatottak regionális selejtezőjét, majd a keleti és nyugati oldal döntőjét. A mieink az elitkör 3. csoportjába nyertek besorolást – október 24. és 28. között a csehországi Brumov-Bylnicében játszanak három mérkőzést. Az ellenfelek sorrendben Csehország (Zlín, október 24., 14 óra), Skócia (Nyugat-Közép Skócia, október 26., 14) és Németország (Württemberg, október 28., 13.30) lesznek, a négy csapatból egy jut a jövőre esedékes nyolcas döntőbe, vagyis az amatőr Európa-bajnokságra.

Csehországi megmérettetés

– Jellemző a riválisok erejére, hogy a tavalyi amatőr Eb-n a csehek a harmadik, a németek az ötödik helyen végeztek – mondta a nagy kaland előtt álló magyarok szövetségi edzője, a „civilben” a Nagyecsedet irányító tréner, Feczkó Tamás. – Nem lesz könnyű dolgunk, mint ahogy már a válogatásnál sem volt az. A Gyula–Budapest–Nagyecsed háromszögben lévő amatőr játékosok közül kellett kijelölnünk a tizennyolcas keretet úgy, hogy az előcsatározások során huszonnyolcan léptek pályára. Figyelembe kellett venni a területi elveket is, azaz túl kellett látnunk a Tisza-csoporton. Az elmúlt hetekben egy közös edzésen és két előkészületi meccsen vagyunk túl, az ezeken tapasztaltak és a pillanatnyi forma alapján jelöltük ki az utazó keretet. Sok esetben az döntött, hogy az egyes játékosok miként tudnak teljesíteni akkor, ha kiragadjuk őket a megszokott környezetükből. Nem volt könnyű csak a biztonsági tartalékok közé jelölni a bombaformában lévő kisvárdai Iván Attilát vagy a bajnokságban kilenc gólnál tartó tiszakanyári Gombkötő Sándort, de valamelyik ujjunkat meg kellett harapni.

Az utazó keretben 13 olyan játékos kapott helyet, aki a Tisza-csoportban szerepel, közülük tizenegyen szabolcsiak, azon belül a nyírbátori kontingens létszáma a legnépesebb, hat futballistával. Félig-meddig megyebelinek tekinthető Markos János is, aki a korábbiak során kemecsei és nagyecsedi labdrúgóként játszott a válogatottban, de a nyáron Dabasra igazolt, és Feczkó Tamás onnan is beválogathatta. A Hajdú-Bihar megyei I. osztályból is be lehetett kerülni a csapatba, a korábban Hajdúszoboszlón szereplő, immár ebesi csatár, Domokos Attila is utazó kerettag.

A csehországi megmérettetés miatt módosul a Tisza-csoport következő két heti programja. A hétvégi 10. fordulóból valamennyi mérkőzést szombaton 13.30-tól játszanak (a kerettagok a meccsek után azonnal Tata felé veszik az irányt, és ott edzőtáboroznak a keddi utazásig), a jövő heti 11. játéknapot pedig egy az egyben elhalasztották. Azokat a mérkőzéseket az eredetileg őszi utolsó, 13. forduló után egy héttel, november 17-18-án rendezik.

Névsorolvasás

A Régiók Kupája európai elitkörében szereplő magyar amatőr válogatott kerete

Kapusok: Tóth Szilveszter (Nyírbátor), Nagy Zoltán (Cigánd).

Mezőnyjátékosok: Patály János, Ungi Lajos (Nagyecsed), Jeddi Béla, Ricsei Ferenc, Orgován György, Kóka Róbert, Lakatos László, Pálvölgyi Balázs (Nyírbátor), Markos János (Dabas), Fülöp András (Hajdúszoboszló), Fodor András (Várda SE), Marics Gábor (Baktalórántháza), Szűcs Ádám (Felsőtárkány), Mészáros Dániel (Dunaharaszti), Less Krisztián (Tura), Domokos Imre (Ebes).

Biztonsági tartalékok: Gazsi Ferenc (Baktalórántháza), Rétsági Ákos (Dunaharaszti), Iván Attila (Várda SE), Gombkötő Sándor (Tiszakanyár).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!