szon-sportoldal

2012.11.08. 10:55

A pontozók másként látták, Kittinek maradt a bronz

Sajnos ez már a párosításkor eldőlt... Nagy Kornélia Kitti, az NYVSC- Big Boxing válogatottja két győztes meccs után a a döntőbe jutásért egy hazai versenyzőt, Paulina Jakubczikot kapta a lengyelországi ifjúsági és junior női ökölvívó Európa-bajnokságon, az ifik 57 kilós kategóriájában.

Sajnos ez már a párosításkor eldőlt... Nagy Kornélia Kitti, az NYVSC- Big Boxing válogatottja két győztes meccs után a a döntőbe jutásért egy hazai versenyzőt, Paulina Jakubczikot kapta a lengyelországi ifjúsági és junior női ökölvívó Európa-bajnokságon, az ifik 57 kilós kategóriájában.A kék sarokból mérkőző Kitti remekül, taktikusan bunyózott és a négy menetből csak a második volt szoros közdelemben a lengyelek legjobbjáé. Ezek tükrében édesapja és edzője nem kis meglepetésére vette tudomásul, hogy a pontozók végül 12-8-ra a hazait hozták ki győztesnek. Kitti egy kicsit pityergett az egyértelmű hibás döntés után, hiszen csak a pontozók látták így a mérkőzést. Nem véletlen, hogy a finalista Paulina és edzője a mérkőzést követő interjúkon a vesztesek arckifejezésével nyilatkozott...

- Sajnos ilyen a boksz... Tudtuk, hogy nem lesz könnyű egy lengyel versenyző ellen, ám Kitti nagyon jól, taktikusan meccselt, és reális pontozásnál neki kellett volna a 12-8-as eredménytől is biztosabban nyerni-summázta véleményt a mérkőzésről Nagy Lajos.

A mester azt is elmondta, hogy a megváltozhatatlanon hamar túl tették magukat és ürültek az éremnek. Kittinek a világbajnoki bronz után hasonló színű, Európa-bajnoki medál került a vitrinjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!