szon-sportoldal

2012.11.06. 11:11

Kosaras gólgyárosok különmeccse

A csütörtöki NYKK–Körmend meccsen a férfi élvonal két legeredményesebb játékosa is párbajozhat egymással.

A csütörtöki NYKK–Körmend meccsen a férfi élvonal két legeredményesebb játékosa is párbajozhat egymással.Az ötödik forduló után holtverseny 21.75 pontos átlaggal vezette a férfi élvonal dobórangsorát a körmendi Zvonko Buljan és a nyíregyházi Anthony Nelson. Előbbi csütörtökön 30 pontot szerzett a Szombathely ellen, így amennyiben a Marso-Vagép NYKK irányítója is meg akarta őrizni az elsőségét, úgy neki is el kellett érnie a sportágban bűvös határnak számító mennyiséget Sopronban. Hát elére, Nelson is éppen 30 pontot termelt a szombati összecsapáson, igaz, szemben a horvát erőcsatárral, ő nem tudta győzelemre vezényelni csapatát a soros fellépésen.

Így aztán hat fordulót követően (mindkét játékos kihagyott egy-egy fellépést) 23.4-es értékkel vezetik a vonatkozó listát, és a csütörtöki bajnokin ők maguk is összemérhetik erejüket – mégha eltérő posztjukból adódóan kevésszer is nézhetnek majd farkasszemet egymással. Nemcsak a pontgyárosok, a csapatok mutatója is egyforma, hiszen a házigazda NYKK (8. hely) és a keddi, temesvári Eurochallenge-mérkőzésről érkező vasi alakulat (10.) is két-két győzelmet számlál az eddig lejátszott meccsek során. A tét, ha nem is az első hely, de az lesz, hogy melyik fél tud meglépni a másiktól.

Az elsőség csak a két „pontkirály” különcsatájában jöhet szóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!