szon-sportoldal

2012.12.11. 12:57

Bearanyozott bíróbál

Az Aranyalma Étteremben Arany Tamás is gratulált a díjazott játékvezetőknek.

Az Aranyalma Étteremben Arany Tamás is gratulált a díjazott játékvezetőknek.A hagyomány és a baráti kapcsolatok ápolása jegyében ismét bállal zárták az esztendőt a szabolcs-szatmár-beregi labdarúgó-játékvezetők. A helyszín is tradicionális, hiszen a napkori Aranyalma Étterem évek óta ideális házigazdának bizonyul.

A szombati rendezvényen az MLSZ JB-t Arany Tamás elnökségi tag, NB I-es ellenőr reprezentálta, rajta kívül köszöntötte a közel 250 fős vendégsereget dr. Jekő József megyei JB-elnök, Pecze István, a borsod-abaúj-zempléni JB elnöke, Sápi Csaba volt FIFA-játékvezető a hajdú-bihari JB elnökségének képviseletében, dr. Barczi Róbert megyei sportigazgató, Csende Sándor az NB III Tisza-csoport versenybizottságának részéről, valamint Labancz András, a Szabolcs Megyei Labdarúgókért Alapítvány elnöke.

Teljesült a célkitűzés

Először az idén jubilálók igyekezetét ismerték el, majd következtek azok a játékvezetők, akik az MLSZ JB döntése értelmében a korhatáruk miatt kénytelenek búcsúzni a megyei első osztálytól, vagy az aktív játékvezetéstől. Az elmúlt hetekben vezette utolsó megye első osztályú meccsét Csikós László, Éva István és Tassy Tamás, a jövőre bevezetendő felső korhatár miatt pedig befejezi a bíráskodást Fekete Sándor, Kriser István és Varga János.A feltörekvők fiatalok számára kiírt Lengváry József-díjat Ésik Ádám kapta, majd Káprály Mihály vette át az idei év utánpótlás-játékvezetőjének járó Tamás Lajos díjat. Az este fénypontját a 2012 legjobb játékvezetőjének járó serleg odaítélése jelentette: az ünnepélyes pillanatban az élvonalbeli mérkőzések rendszeres résztvevője, a szeptember 29-én immár 100. NB I-es meccsén, a Kecskemét–Honvéd bajnokin lengető L. Tóth Lajos fogadhatta a gratulációkat. A rutinos zászlós 2002 óta asszisztál a hazai élvonalban.

– Amikor 21 éve elkezdtem a játékvezetést, az volt a célom, hogy a lehető legmagasabb szintig jussak. Ez teljesült, attól kezdve szerettem volna minél több mérkőzésen élményt, tapasztalatot gyűjteni, és idővel elérhetőnek tűnt a bűvös százas határ elérése. Most pedig más vágyam nem lehet: megtartani az adott szintet – mondta L. Tóth Lajos, aki Takács Attilával és Veres Jánossal ebben az évben a futsal NB I döntőjének második felvonását is vezette. Az Év Játékvezetője egyébként a Kelet-Magyarország munkatársa.

Bő lére eresztették

A hangulatos bálban a bőséges étel- és italfogyasztás mellett a Gönczi-duó gondoskodott az igényes talpalávalóról, Musicalvarázs-produkciójával fellépett a Mandala Dalszínház, valamint a Showder Klubban is szerepelt poéngyáros, Bihari Gellért szórakoztatta a hallgatóságot. A hajnalig tartó mulatság méltó lezárása volt egy élményekben, tanulságokban gazdag esztendőnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!