szon-sportoldal

2013.01.10. 10:55

Birtokon belül váltottak

Della Sándor helyett Virovecz Pál vezeti az edzéseket az NB III-as Szatmár Unió FC futballcsapatánál.

Della Sándor helyett Virovecz Pál vezeti az edzéseket az NB III-as Szatmár Unió FC futballcsapatánál.Házon belül váltottak a Szatmár Unió FC-nél: az eddigi szakmai igazgató Virovecz Pál lépett elő az NB III-as felnőttcsapat edzőjévé, az eddigi tréner, Della Sándor pedig az U17-es és az U19-es csapat mellett tevékenykedik.

– Birtokon belül váltottunk, bízunk Virovecz Pálban, de Della Sándort sem engedtük el, az ő feladata az lesz, hogy az utánpótláscsapataink helyzetét rendezze, mert ott is gondok mutatkoztak – mondta Szabó István, a Szatmár Unió FC vezetőségi tagja. – Egyelőre új játékos nélkül, tizennyolcas kerettel kezdődött meg a felkészülés, a hétvégén már pályára is lépünk a nyírbátori felkészülési tornán. Tervezünk erősítéseket, de nem várható nagy mozgás a keretben, távozó csak akkor lesz, ha már megállapodtunk a kiszemelt új futballistával, futballistákkal.

Kérdés, hogy a Tisza-csoport alsóházi csapatainak (a Fehérgyarmaton székelő Szatmár a 12. helyen áll a 14 csapatos mezőnyben) mennyire érdemes erőlködniük, hiszen a létszámszűkítés miatt túlélést jelentő első öt helyezés sorsa szinte eldőlt az őszi szezonban, a többiek szakadéknyi távolságból figyelik a páholyban lévő kvintett tagjait.

– Reálisan látjuk a helyzetünket, de úgy ítéljük meg, a hatodik helyezés még elérhető, hiszen a Nagyecsedtől csak öt pontnyi különbség választ el bennünket – folytatta Szabó István. – Márpedig ez a pozíció adott esetben osztályozót érhet, arról nem beszélve, hogy visszalépés esetén ölünkbe pottyanyhat a bentmaradás. Úgyhogy nem lesz cél és tét nélküli számunkra a tavaszi folytatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!