szon-sportoldal

2013.03.22. 11:40

A rangadók rangadója Várdán

Kisvárda - Az élcsapatok összecsapása mellett Fehérgyarmaton is jó formában lévő megyei csapatok találkoznak.

Kisvárda - Az élcsapatok összecsapása mellett Fehérgyarmaton is jó formában lévő megyei csapatok találkoznak.

Akad néhány emberemlékezet óta nagy presztízsértékkel bíró összecsapás a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban, egy azonban fix, az aktuális szezonban a – vasárnap (kezdés: 18 óra) esedékes – Kisvárda–Tiszavasvári mérkőzés viszi a prímet. Elég csak a tabellára vetni egy röpke pillantást, és aligha szorul magyarázatra, miért titulálható a tavasz meccsének a felek találkozója.

Keserves hetek

Az elmúlt heti ítéletidő miatt kényszerpihenőre szorult, emígyen egy fellépéssel kevesebbet letudó Tiszavasvári jobb gólkülönbséggel előzi a házigazda Várdát, amely az őszi „odavágón” legyűrte az élen nyomuló riválist. A Medve Róbert irányította vendégek idén még hibátlanul muzsikálnak, miközben a Papp József vezényelte hazaiak négyből három mérkőzést nyertek.

Egyébiránt a „mieink” számára szombaton lesz nagyüzem – már, ha a fenyegető újabb hóvihar is úgy akarja... A saját katlanjában felettébb masszív Fehérgyarmat (3. hely) 18 órától fogadja a negyedik helyre felsettenkedő, ebben az esztendőben feltűnően jól, magyarán megmondva, még pontot sem vesztő Nyírbátort. Ráadásul a nagy formába lendült látogatók az utóbbi időben meglehetősen elporolták ellenfeleiket, persze, ha valahol, a szatmári csarnokban megizzadhatnak...

A keserves heteket élő, 2013-ban valamennyi meccsét elbukó Mátészalkai MTK (10. hely) Miskolcon próbál kozmetikázni eddigi eredménysorán, míg a Demecser (6. hely) hajdúsági túrára hivatalos – a Debreceni EAC (9. hely) otthonában próbál olyan alakítást nyújtani, amivel megragadhat a táblázat első felében.

A női frontvonalon kissé összekuszálodtak a szálak. A legutóbbi bajnoki körben – „természetesen” a tomboló késői tél következtében – jó néhány parti elmaradt, ekképpen bár most papíron egyetlen mérkőzést sem rendeztek volna, csaknem mindenki pályára lép.

A bennünket leginkább érintő csörték közül a Kisvárda (5. hely) a 21. fordulóból előrehozott randevúját bonyolítja le a sereghajtó Gyöngyössel. Mégpedig szombaton (kezdés: 16 óra), hazai környezetben, ami egyértelműen Dévényi József gárdájának sikerével kecsegtet.

Megéri hajtani

A Kállósemjén-Kölcsey DSE – köszönhetően a már többször megénekelt viszontagságos időjárási körülményeknek – még a 15. fordulónál tart: az elodázott Bőcs elleni mérkőzését pótolja vasárnap (kezdés: 11 óra) a nagykállói csarnokban.

Hadobás István fiatalokkal tüzdelt társulata a harmadik pozíció megszilárdításért hajt a negyedik, ezért legfőbb üldözőjének titulálható borsodiakkal szembeni ütközet során.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!