szon-sportoldal

2013.03.13. 11:59

Baktán most vágynak a rivaldafényre

Nyírbátor - Labdarúgó NB III.: Az egyetlen megyei rangadó egyik szereplője újra a Nyírbátor, a Böszörményt fogadja az éllovas.

Nyírbátor - Labdarúgó NB III.: Az egyetlen megyei rangadó egyik szereplője újra a Nyírbátor, a Böszörményt fogadja az éllovas.

Továbbra is az ötödik helyezés jelenti a fő választóvonalat a harmadosztály Tisza-csoportjának mezőnyében, és nemcsak a versenykiírás (az első a feljutásért játszik osztályozót, a második bentmarad, a harmadik-ötödik a megkapaszkodásért pótvizsgázhat, a többiek kiesnek) miatt, hanem mert itt a legnagyobb távolság (hét pont) a tabellaszomszédok, tehát az ötödik és a hatodik pozícióban állók között.

No, meg az élen, ahol a riválisok balul elsült tavaszi belépője miatt a Nyírbátorban győzelemmel nyitó Várda SE ugyancsak hét egységgel lépett el a második helyezettől. Minden esély megvan arra, hogy a kisvárdaiak megtartsák a távolságot, hiszen a Szatmár Unió ellen hazai vereséggel kezdő Hajdúböszörményt fogadják, a legfőbb üldöző, a Cigánd pedig éppen a bravúrosan debütáló fehérgyarmatiakhoz látogat. A nyírbátoriak Baktalórántházán javíthatnak, de Illés László legénysége nyilván úgy van vele: a Miskolcon nyert lendületből a hétvége egyetlen megyei rangadóján is megpróbál profitálni.

A hazai 0–4-gyel indító Nagyecsed a tiszaújvárosi bravúrral jelentkező Létavértes otthonában sem tűnik esélyesnek, az Ibrány viszont nem engedhet meg magának több olyan botlást, mint amilyen a múlt heti (DEAC, 0–1) volt, vagy éppen az, amikor augusztusban pontot szerzett ellene a Diósgyőr II. Ez a miskolci titánoknak azóta sem sikerült más ellen – Kovács János legénysége vasárnap visszaállíthatja a világ rendjét. Tiszakanyáron sem lehet más a cél, mint eltüntetni a helyezésbeli különbséget a Tiszaújváros elleni találkozón.

15. forduló (kezdés: 15): szakvezetői várakozások

Szombat

Baktalórántháza (7.)–Nyírbátor (3.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Jól kezdtük a tavaszi szezont, és nagyon remélem, hogy így is folytatjuk. Ezúttal kifejezetten szeretnénk, ha hétfőn rólunk szólnának a hírek... Gondjaink továbbra is akadnak, sérült játékosaink nehezen gyógyulnak, de remélem, hogy hazai pályán folytatjuk a már tendenciaszerű jó szereplést a Nyírbátor ellen. Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nehéz feladat vár ránk a nagyon jól menedzselt és felkészített csapat ellen, a győzelem bravúrkategóriába tartozna.

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – Legutóbb megyei másodosztályú edzősködésem ideje alatt történt olyasmi, mint most, hogy mindössze tíz játékos volt jelen az edzésen. A folyamat a múlt héten kezdődött, és a héten tetőző influenzajárványnak köszönhető. A Kisvárda elleni vereségünkből - a hibák javítása mellett - elsősorban a második félidei játékunkban látható pozitívumokat próbálom egész héten erősíteni a fiúkban, akkor valós tudásának megfelelően, támadószellemben teljesített a csapat. Ezt a rámenős, attraktív játékot szeretnénk folytatni a hétvégén is, de ahhoz, hogy eredményesek legyünk a bennünket mindig nehéz feladat elé állító hazaiakkal szemben, a helyzetkihasználásunkon feltétlenül javítanunk kell és a védekezésünknek is összeszedettebbé kell válnia.

Várda SE (1.)–Hajdúböszörmény (5.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Számunkra ideálisan alakult az elmúlt forduló, ezért illetve a szurkolóink felé meglévő kötelezettségünk miatt a Böszörmény ellen is tartanunk kell az őszről áthozott jó formánkat. Az utóbbi időben már megszokhattuk, hogy hazai pályán az ellenfelek java része a védekezésre helyezi az energiáját ellenünk, erre számítok szombaton is, éppen ezért ezek a meccsek részünkről másfajta játékot és stílust igényelnek. Bízom benne, hogy ezt sikeresen megvalósítjuk, és itthon tartjuk a három pontot.

Létavértes (8.)–Nagyecsed (10.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Ha meg tudjuk ismételni a legutóbbi mérkőzés első félidejében nyújtott játékot, és azt kilencven percen át mutatni tudjuk, akkor reményeink szerint pontot szerzünk a jól kezdő Létavértes otthonában.

Vasárnap

Tiszakanyár (9.)–Tiszaújváros (4.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A rajtunk viszonylag jól sikerült, bár az úgynevezett alsóház mintha amúgy is megtáltosodott volna. A nyitányon mutatott jó játékunk terhet is rak a csapat vállára, hiszen hazai pályán a remények megtartása végett pontokat kell szereznünk.

Szatmár Unió FC (12.)–Cigánd (2.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – A böszörményi mérkőzésen mentálisan nagyon együtt volt a csapat, reméljük, a hazai találkozón is hasonló hozzáállással és felfogásban tudunk futballozni. Igazi értéke akkor lesz a legutóbbi győzelmünknek, ha itthon is be tudjuk gyűjteni a három pontot. Nem tudni, milyen körülményeket tudunk biztosítani a mérkőzésnek, mert egyelőre mindkét pályánkon áll a víz, és a hétvégére újabb égi áldást jósolnak.

Ibrány (11.)–Diósgyőr II (14.)

Kovács János, ibrányi edző: – Még egy ilyen hibát nem követhetünk el, hogy mögöttünk helyet foglaló csapattal szemben pontot hullajtunk. A felkészülés során nyújtott teljesítményt várom a csapattól, amit Debrecenben nem tudott megismételni. Elsősorban a támadójátékunkon van mit javítanunk, és bár hozzánk hasonló fiatal csapattal találkozunk, ebből a mérkőzésből nekünk kell kijönnünk győztesen.

További mérkőzés, szombat: Hajdúszoboszló–Debreceni EAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!