szon-sportoldal

2013.03.20. 10:53

Ki a kicsit nem becsüli...

Nyíregyháza - Balázs István szerint NRK – a szezon során – még nem kapott ekkora segítéséget a közönségtől.

Nyíregyháza - Balázs István szerint NRK – a szezon során – még nem kapott ekkora segítéséget a közönségtől.

Nyilván akadnak (talán nem is kevesen...), akik azon filóznak: mi a frász lehet izgalmas egy az 5-8. helyért vívott női röplabda párharcban. Nagy ívben tesznek az egészre, miközben mélyebben beleásva a történetbe – igen is, tud érdekfeszítő pillanatokat produkálni az egyik fél két győzelméig tartó meccsdömping. Azon is érdemes elmélázni, hogy a világszerte nagy tömegeket lázban tartó sportág Magyarországon miért süllyedt ilyen mélyre. De ez már egy másik mese...

Tény, ami tény, az NRK élvonalbeli együttese az ominózus tusakodásban legyűrte az UTE-t. Miként az is megcáfolhatatlan: a mindent eldöntő harmadik, Nyíregyházán rendezett találkozóra annyi ember verődött össze, hogy csaknem kicsinek bizonyult a Vasvári gimnázium egyébként valóban nem túl tágas tornacsarnoka. A telt házat jelentő százötven néző, a sportág honi viszonyait tekintve manapság ezt módfelett meg kell becsülni, a vérbeli ütközet láttán izgulhatta (lám, mégis...) halálra magát.

Arról pedig, hogy milyen érzelmeket válthat ki a sokak által ledegradált helyosztó csupán annyit: az Újpest edzője, Nagyné Mátrai Veronika megsiratta a 3:1-es vereséget, egyben a ,,háború” elbukását.

A túloldalon, Balázs István a teljes szezonban nem tűnt annyira idegesnek, mint a kedd esti meccsen. Na ja, a templom egeréhez hasonlatos nyírségi klub számára fényes siker, hogy a bajnoki folytatásban az ötödik pozíció megszerzésért hajthat – a Miskolccal egyetemben. Ahhoz képest pláne, hogy szeptemberben a bentmaradás kibrusztolását is boldogan aláírta volna a tréner, arról nem beszélve, a közelmúltban hetekig még gyakorolni sem volt hol...

– Igazi ki-ki mérkőzést játszottunk kedden, amely nem nélkülözte a feszültséget – summázott Balázs István, az NRK trénere. – A negyedik játszma 10:10-es állásig bármely fél megnyerhette volna a meccset, szerencsére innen már csak a mi csapatunk volt a pályán, és a befejező szettben felőrölve ellenfelét nagy különbségű győzelmet aratatott. Kiemelkedő egyéni teljesítmények mellett csapatként is jól funkcionáltunk, ráadásul a szezon során egyetlen alkalommal sem kaptunk szurkolóinktól ekkora támogatást! Frázisnak tűnhet, de a közönség volt a hetedik játékosunk, a klub nevében köszönöm a segítségét. Megértem edző kolléganőm keserűségét, hiszen nagyon jól teljesített az Újpest is, és nüanszokon múlott, hogy nem ők győztek, bár megjegyzem, ha az első hazai meccs előtti kéthetes felkészülésünk nem ilyen zaklatottra sikerül, talán két mérkőzésből is behúztuk volna a továbbjutást. Ezen most már kár meditálni, ugyanakkor a három találkozó közben folyamatosan lendültünk játékba, ennek eredményeként kiharcoltuk, hogy a hat hónapig tartó alapszakasz során elért ötödik helyezésünk megvédésért küzdhetünk a Miskolc ellen.

Mondjuk, nem holnap lesz, amikor a két gárda összeméri erejét. Érthetetlen módon, április 14-ig várni kell a a párharc Nyíregyházán esedékes nyitányára.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!