szon-sportoldal

2013.03.21. 08:15

Újból nagy meccs vár a Várdára

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A második és az első helyezett cigándi rangadója kerül fókuszba, idegenben menetelne tovább a Bakta és a Szatmár.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A második és az első helyezett cigándi rangadója kerül fókuszba, idegenben menetelne tovább a Bakta és a Szatmár.

A mezőny csaknem felének várat magára a tavaszi hazai bemutatkozása, a múlt heti kényszerű halasztás miatt ezen alakulatok (Várda SE, Baktalórántháza, Szatmár Unió, Tiszakanyár – hogy csak a megyebelieket említsük) azt mondhatják majd el magukról, hogy húsvétig nem is lépnek fel az otthonukban. AZ NB III. Tisza-csoportjából egyedül az Ibrány az a csapat, amelyik a múlt héthez hasonlóan ezúttal is otthon játszana. A feltételes mód nemcsak azért helytálló, mert a legutóbbi forduló elmaradt, hanem mert a kisváros pályája továbbra sincs játékra kész állapotban (konkrétan áll rajta a víz), így pénteken, vagy legrosszabb esetben csak a Hajdúszoboszló elleni mérkőzés előtt derül ki, hogy lesz-e mérkőzés.

Annak viszont jelen állás szerint nincs akadálya, hogy Cigándon megrendezzék a csúcsrangadót. Minden szempontból nagy meccsre van kilátás, hiszen a települések közelsége, és a tabellán elfoglalt helyezések (a második fogadja az elsőt) mind-mind a Várda SE borsodi kiruccanására irányítják a figyelmet. Az éllovas számára mindenesetre figyelmeztető jel, hogy legutóbb éppen ott veszített, ahol szombaton is fellép. Igaz, az nem mostanában, konkrétan 2011. október 9-én történt. Azóta eltelt 530 nap és 34 lejátszott forduló, a kisvárdaiak pedig két döntetlen mellett 32 alkalommal is győzelemmel vonultak le a pályáról. Ebből a szériából, és a tabellán meglévő hétpontos előnyből valóban erőt lehet meríteni – még akkor is, ha a legfőbb rivális otthonába látogatnak.

A közvetlen élcsoportban állomásozó harmadik csapat, a Nyírbátor számára kötelező begyűjteni a három pontot a sereghajtó diósgyőri fiatalok ellen, és a dobogósok helyzetének stabilizálódásáért sokat tehet a Szatmár Unió FC és a Baktalórántháza is. A két héttel ezelőtti nyitányon idegenbeli győzelemmel rajtoló megyénkbeli csapatok a közvetlen üldözők, vagyis a negyedik és ötödik helyezett otthonában lépnek fel, akik (mármint a Tiszaújváros és a Hajdúböszörmény) egyaránt hazai fiaskóval kezdték a 2013-as esztendőt.

A kérdőjelesnek tűnő ibrányi mérkőzés mellett a vasárnap még egy megyei rangadót kínál: Nagyecseden a szombati ifimérkőzéseket halasztották el annak érdekében, hogy a Tiszakanyárt minél jobb feltételek mellett tudják fogadni. Három évvel ezelőtt még ez a két csapat vívta a topmeccset, amely kitétel ugye ebben a fordulóban egy másik párosításnak dukál...

16. forduló – 15. játéknap (kezdés: 15): Szakvezetői várakozások

Szombat

Nyírbátor (3.)–Diósgyőr II (14.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A képlet nagyon egyszerű: győznünk kell!

Hajdúböszörmény (5.)–Baktalórántháza (7.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Minden rosszban van valami jó! A hétvégi ítéletidő olyan szempontból jól jött, hogy nem kellett megkockáztatni a félig sérült játékosok szerepeltetését, így aztán az egészséges játékosokkal meglátogattuk az erdőt, a sérültek pedig nyalogathatták sebeiket. Edzéslehetőségünk biztosított, a kisméretű műfüves pálya után a letakarított füves játékteret vettük igénybe. Reménykedve várjuk a mérkőzést, bár nehéz kilencven percre számítunk, mert tudjuk, az ellenfél jó csapat, és nem a várakozásoknak megfelelően kezdte a tavaszt. Viszont ha azt az oldalát nézzük a dolognak, hogy a kényszerű szünet miatt nem a Kisvárdától kapjuk az ellenfelet, akkor ez biztató, mert ebben a bajnokságban ez négyszer fordult elő, és mind a négy esetben nyertünk!

Cigánd (2.)–Várda SE (1.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Információink szerint a cigándiak az életük mérkőzésére készülnek, ami egyrészt érthető, másfelől viszont nem enged bennünket elkényelmesedni. Abban biztos vagyok, hogy hasonlóan a nyírbátori mérkőzéshez, szurkolóinknak köszönhetően ezúttal is hazai pályán érezhetjük majd magunkat, és ez, illetve az eddigi teljesítményünkkel szerzett önbizalmunk feljogosít bennünket arra, hogy esélyeshez méltó harcmodort válasszunk az egyébként egyre erősebb hazaiak ellen.

Tiszaújváros (4.)–Szatmár Unió FC (12.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – Sajnálom, hogy az elmúlt hétvégén elmaradt a forduló, mert jó passzban volt csapatunk. Az időjárással, kisebb sérülésekkel és betegségekkel dacolva igyekszünk minél jobban felkészülni az újvárosi mérkőzésre. Újabb bravúrban bízva, győzelmi reményekkel utazunk a következő megmérettetésre.

Vasárnap

Nagyecsed (10.)–Tiszakanyár (9.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Reméljük, a csapatnak jót tett a kényszerű szünet. Így ismét hazai pályán játszhatunk, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy eredményesen zárjuk a vasárnapi mérkőzést.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Nehéz megjósolni, hogy milyen hatással lesz a teljesítményünkre a halasztás, érdemi munkát a pálya használhatatlansága miatt abszolút nem lehetett végezni, de gondolom, más csapatoknál is ugyanez a helyzet. Biztosra vehető, hogy a körülményekkel is meg kell majd küzdenünk, de az elszántságunkkal nem lehet probléma, mégha sérült és eltiltott játékosaink is vannak.

Ibrány (11.)–Hajdúszoboszló (6.)

Kovács János, ibrányi edző: – Készülünk, edzünk, de csak teremben. A pályánkon áll a víz, a labdafogó hálót és a kerítést bedöntötte a szél. Ha lesz is mérkőzés, akkor fel kell készülni az irreális viszonyokra, ám ha pályára lépünk, akkor természetesen mindent meg kívánunk tenni a jó eredmény elérése érdekében a télen jelentősen megerősített szoboszlóiak ellen.

További mérkőzés, szombat: Debreceni EAC (13.)–Létavértes (8.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!