szon-sportoldal

2013.04.24. 13:05

Bárki csatlakozhat az emlékfutás résztvevőihez

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szombaton és vasárnap megyénken halad keresztül a két kaposvári sportember emlékfutása.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Szombaton és vasárnap megyénken halad keresztül a két kaposvári sportember emlékfutása.

Két kaposvári sportoló, Szita János és Kovalik Zoltán egyedülálló módon arra vállalkozott, hogy a második világháborús Don-menti harcok befejeződésének 70. évfordulója alkalmából, tisztelegve az elesett hősök és áldozatok emléke előtt, futva teszik meg a Kaposvár-Beregsurány közötti távolságot, majd a Voronyezsig hátralévő szakaszt gépkocsival.

Az emlékfutás április 18-án kezdődött, és pénteken délután éri el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét. Az aznapi 55 kilométeres penzum Újfehértón zárul, szombaton pedig Nyíregyházán, Napkoron, Apagyon és Leveleken át Baktalórántházáig tart az újabb 43 kilométeres etap. A két futó vasárnap hagyja el a megye- és országhatárt, ekkor Vásárosnamény-Gergelyiugornya-Tarpa-Csaroda-Tákos-Beregsurány útvonalon közlekednek, a táv 45 kilométer lesz.

A két futóhoz bárki, bármilyen távon csatlakozhat, legyen az száz méter, egy kilométer vagy a teljes aznapi penzum. Szita János és Kovalik Zoltán annak is örül, ha az út mentén integetéssel és biztatással segítik őket tervük valóra váltásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!