szon-sportoldal

2013.04.16. 18:02

Klubváltás utáni világjárás

Nyíregyházán belül váltott egyesületet Fucsovics Márton, aki Kínában győzelemmel mutatkozott be.

Nyíregyházán belül váltott egyesületet Fucsovics Márton, aki Kínában győzelemmel mutatkozott be.

Fucsovics Márton négy versenyből álló kínai turnéra utazott, ahol kedden meg is kezdte szereplését: a német Sami Reinwein oldalán párosban győzelemmel mutatkozott be a csengtui 15 ezer dollár összdíjazású ITF-future-viadal nyitónapján. A nemzetközi szövetség rangsorának 394. helyezettje ugyan a világ másik végén tartózkodik, és a francia ISP Academy alkalmazásában áll, mégis menedzserének a hazai jövőjét illetően is akadt bejelentenivalója.

Találkoztak az álláspontok

– Marci eddig az NYVTC sportolójának számított, de megegyeztünk a nyíregyházi teniszlétesítményt üzemeltető egyesület tulajdonosával, Révész Bálinttal, hogy átigazol a Tenisz Park SE-hez – mondta Joó György. – Mindez azt jelenti, hogy továbbra sem szakad el Nyíregyházától, ennek a gondolata egyébként nem is merült fel. A tárgyalások során kiderült, hogy a két fél célja közös, az új egyesület örömmel fogadta Marcit, és lehetőségeihez mérten támogatni fogja a pályafutását. Ami pedig a francia kapcsolatot illeti, immáron kétéves szerződés köti a versenyzőt az ISP Academyhez, amely nizzai központtal működik. A francia partner edzőt, edzőpartnert és versenyzési lehetőséget is biztosít a játékos számára.

Fucsovics a következő egy hónapot tehát Ázsiában tölti, ahol két-két future- és challenger-versenyen vesz részt. A hazaérkezést rövid felkészülés követi a füves pályás szezonra, amely a nyíregyházi játékos számára két versenyből áll majd: a németországi Halléban és a hollandiai ’s-hertogenboschban lép majd fel. Mindkét helyszínhez kellemes emlékek fűzik a 21 éves teniszezőt, hiszen Németországban junior korában nyert tornát, míg a németalföldi ATP-versenyen tavaly a főtáblára került, ahol hajszál választotta el a meccsnyeréstől.

A távolabbi jövőről pedig egyelőre annyit lehet tudni, hogy Fucsovics a nyár végén magyarországi versenyeken is fellép, és már az is fix, hogy november végén-december elején Luxemburgban edzőtáborozik majd. Utóbbi kapcsolat a mieink másfél héttel ezelőtti budapesti Davis-kupa-mérkőzésén alakult ki: a vendégek top-100-as játékosa, Gilles Müller hívta meg Marcit az évvégi edzőtáborába, ahol minden olyan lehetőség biztosítva lesz a számára, ami az élvonalhoz tartozó játékost is megilleti.

ITF-future-torna

Csengtu (Kína), 15 ezer dollár összdíjazás, kemény pálya

Férfi páros

Nyolcaddöntő: Fucsovics, Reinwein (magyar, német)–Vang Jing-zseng, Zsu Zsu-csing (kínai) 6:0, 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!