szon-sportoldal

2013.04.15. 18:45

Malysz meghódította a Dél-Nyírséget

Nagykálló - Csipetnyi történelem íródott a Nagykálló környékén bonyolított Toolimpex Kupán: a tereprali-ob és közép-európai-bajnokság idei nyitófutamán a lengyelek korábbi síugró fenoménja, Adam Malysz első győzelmét aratta új sportágában.

Nagykálló - Csipetnyi történelem íródott a Nagykálló környékén bonyolított Toolimpex Kupán: a tereprali-ob és közép-európai-bajnokság idei nyitófutamán a lengyelek korábbi síugró fenoménja, Adam Malysz első győzelmét aratta új sportágában.

Az Overdrive-Toyotával versenyző, az idei Dakar-ralin a 15. helyen befutó polák a rajtot megelőzően, lapunk szerkesztőségében tett látogatásakor még visszafogottan nyilatkozott saját esélyeiről, végül mégis begyűjtötte az elsőséget. Malysz végig látványosan, dinamikusan autózott a Dél-Nyírség saras, ázott homokos terepén, ugyanakkor kegyeibe fogadta a szerencse is: kiesett mindkét magyar márkatársa, akik igazi veszélyt jelenthettek volna rá.

Korda Erik már szombat délelőtt csúnyán összetörte Toyotáját, míg Fodor Imre 4 perc 35 másodpercnyi előnnyel vágott neki a vasárnapra előírt utolsó négy szelektívnek, de a délelőtti második szakaszon felborult és kiesett. Ezzel a győri pilóta ziccerbe hozta a polákok fenegyerekét, aki nem is hibázott az utolsó két fordulóban: - Csodálatos nap, végre megérezhettem a győzelem ízért ebben a sportágban is. Kemény verseny volt, a terep miatt és az ügyes, gyors magyar pilóták miatt is. Ha kevesebb lett volna a sár, az picit talán jobb lett volna, de így is nagyon elégedett vagyok. Remek érzésekkel távozom innen – mondta lapunknak Malysz a nagykállói Szabadság téren tartott díjkiosztó ceremónia után.

A verseny tavalyi győztese, Murczin Zsolt 3D Protójának volánja mögött Fodorék kiesése után nem csupán az összetett második helyére jött fel, de a magyar bajnoki értékelés elsőségét is megszerezte Varga Imre nagykállói lobogóval feldíszített Nissanja előtt. A szakágvezetői tisztséget is betöltő versenyző nem titkolta, hogy a mezőny otthon érzi magát a Birit, Szakolyt, Balkányt és Kállósemjént is érintő pályákon: - Idén is felraktuk a város zászlaját az autónk hátuljára, amit a díjkiosztón átadtunk Juhász Zoltán polgármester úrnak, de csakis megőrzésre! Reméljük, hogy jövőre, a verseny előtt visszaadja nekünk. Ezzel szerettük volna jelezni felé, hogy boldogan jövünk ebbe a térségbe.

Nagy csata zajlott a motoros-quados mezőnyben is, az élen a tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes Hodola Richárd, valamint Horváth “Laller” Lajos vívott a dicsőségért. Hodola végül szűk másfél perces előnnyel diadalmaskodott az idén harmadszor megrendezett dél-nyírségi összecsapáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!