szon-sportoldal

2013.05.07. 15:38

Megvédik magukat a siker után is

Baktalórántháza - A baktalórántháziak nem engedik, hogy csökkentsék a Hajdúszoboszlón aratott győzelmük értékét.

Baktalórántháza - A baktalórántháziak nem engedik, hogy csökkentsék a Hajdúszoboszlón aratott győzelmük értékét.

Hajdúszoboszlón is folytatta jó sorozatát a Baktalórántháza VSE, amely az utóbbi öt NB III-as bajnoki mérkőzéséből négyet megnyert, és az Ibrány ellenit is csak a hosszabbításban kapott tizenegyesgóllal adta döntetlenre (1–1). A szombati 2–1-es idegenbeli győzelem felett érzett örömet ugyanakkor beárnyékolhatja a szoboszlóiak edzőjének, Szűcs Jánosnak a nyilatkozata, miszerint játékosait a baktaiak saját pályájukon „rúgták agyon” és három futballistájának súlyos sérülését is a vendégek nyakába varrta.

Férfiak módjára küzdöttek

– Nem engedem, hogy a csapatom sikerének értékét csökkentsék, és teljes mértékben visszautasítom a hajdúszoboszlói edző által a meccs után elmondottakat – reagált a nyilatkozatra Kozma Attila, a Baktalórántháza VSE elnöke. – A mérkőzésen nem történt semmi rendkívüli, csupán annyi, hogy mindkét csapat játékosai igazi férfiak módjára vetették magukat a küzdelembe. Amit Szűcs János kifogásolt, az egyfelől saját játékosának kiállítása volt. Nos, az esetnél az történt, hogy a sárga lappal rendelkező támadója mintegy ötven centiről reklamálva, a játékvezető arcába üvöltve kérte számon az elmaradt büntetőt, és közben valószínűleg nem anyák napja tiszteletére emlegette az édesanyját...

Aki ismer, tudja, hogy nem szokásom, de nem is tisztem megvédeni a játékvezetőket, és íme a további tények: a hazai csapat a kiállítás mellett éppúgy öt sárga lapot kapott, mint mi. Valóban sajnálatos sérülés történt a hosszabbítás hosszabbításában, amikor Fábri Zoltán gólhelyzetben lépett ki, majd az őt becsúszva szerelő Szarvas Ferenc térdére esett. Tipikus vétlen sérülésokozás volt. Érdekes, hogy a hazai mester a játékvezetőn elfelejtette számon kérni, amikor saját kapusa tizenegyest érően elütötte Marics Gábort, és a jogos kiállítás helyett csak sárga lapot kapott. Egyébként a találkozón tőlünk Geda Gábort is sérülés miatt kellett lecserélni valamint Marics és Szabó Róbert is kapott számtalan rúgást.

Azt gondolom, nem szerencsés az ilyen edzői nyilatkozat, ami magyarázkodásnak tűnhet a vereségre. Hasznosabb lenne, ha az edző megfelelően készítené fel játékosait a küzdelmekre, továbbá neki volt lehetősége a télen átigazolásokra, amit „divatlapból” tehetett meg, csak sajnos a „divatlap” egyik retró kiadásához nyúlt. Az is elgondolkodtató, hogy két belső védőnk, Geda és Illés László ketten nyolcvanegy évesek, mégsem tudták őket túljátszani a hazaiak.

Továbbá örülhetnek a vendéglátók, hogy megúszták ennyivel, hiszen vezetésünk után további öt-hat alkalommal gólt szerezhettünk volna, ha kontratámadásainkat kihasználjuk. Egyébként ajánlom az olvasók figyelmébe a HajdúszoboszlóSzatmár Unió FC mérkőzés tudósítását, amelyben a vendégek nem úgy nyilatkoztak a szoboszlóiakról,mint akik kisasszonyfutballt mutatnak be... Természetesen mielőbbi jobbulást kívánok a sérült játékosoknak, a szoboszlói csapatnak pedig további sportsikereket. A magunk részéről ezzel lezártnak tekintjük az ügyet.

Küzdenek, amíg bírják

Eddig a reagálás, de nem lehet szó nélkül elmenni amellett a kedvező fordulat mellett, ami a baktalórántháziak teljesítményébe állt be azóta, hogy április 6-án 4–0-ra veszítettek Tiszaújvárosban. Következett a Nagyecsed elleni 3–1, a DEAC otthonában elért 2–0, a már taglalt Ibránnyal szembeni 1–1, majd a Nyírbátor és a Hajdúszoboszló egyformán 2–1-es legyőzése.

– Ha a teljesítményünket értékeljük, maximális elismerés illeti a csapatot, hiszen az elmúlt öt meccsen tizenhárom pontot szereztünk, éppen annyit, mint a teljes őszi szezonban – magasztalta csapatát a klubvezető. – Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy ezt a jó szériát kinyújtsuk, és harcban legyünk a hatodik helyezésért, ami adott esetben osztályozót is érhet. Azt szeretnénk, ha a zárófordulóban, a Várda elleni idegenbeli mérkőzésnek számunkra még még lenne tétje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!