szon-sportoldal

2013.10.25. 17:38

A város, ahol tud segít, de csodára nem képes

Nyíregyháza - Eltelt három év, Kovács Ferenc polgármester pedig elérkezettnek érezte az időt, hogy újfent konzultációra hívja a nyíregyházi sportélet szereplőit.

Nyíregyháza - Eltelt három év, Kovács Ferenc polgármester pedig elérkezettnek érezte az időt, hogy újfent konzultációra hívja a nyíregyházi sportélet szereplőit. A város első embere csaknem ötven perces, rendkívül részletes elemzést tartott az ominózus időszak eredményeiről: a labdajátékoktól (futball, kézilabda, kosárlabda, röplabda) az egyéni versenyzőktől a tömegsportig bezárólag. Az NB I-ben, illetve második vonalban érdekelt klubok tulajdonosi viszonyainak tisztázása, valamint a létesítményhelyzet javítása különös hangsúlyt kapott beszédében.

Batizi Tamás kabinetvezető szerint nem reális, hogy a megyeszékhely négy, a legmagasabb osztályban „villantó” egyesületet tartson el. Mindez már csak azért is szinte lehetetlen vállalkozás, mivel csoda számba megy, ha valaki támogatja a sportot... Kósa Árpád, a Nyírsuli ügyvezetője ama reményének adott hangot, hogy a 2016-os riói olimpián négy-öt nyíregyházi sportoló képviselheti szűkebb pátriánkat.

Finta Zoltán, az immár szuperligás Nyíregyházi Teke Klub nevében megfelelő méretű csarnok építését szorgalmazta, míg Hadobás István, a Kölcsey Gimnázium testnevelője afféle szentségtörésként (ő fogalmazott így...) vetette fel: lehetséges-e a közeljövőben, hogy a bujtosi csarnokban készülő csapatok ismét térítésmentesen használhassák a hamarosan megújuló arénát.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!