szon-sportoldal

2015.03.04. 16:10

Az édesapa kedvelt terepén

Nyíregyháza - Ha nem is éremért, de idei legjobbjáért utazik Prágába, a fedett pályás Európa-bajnokságra Bakosi Péter.

Nyíregyháza - Ha nem is éremért, de idei legjobbjáért utazik Prágába, a fedett pályás Európa-bajnokságra Bakosi Péter.

A nyolcvanas években szinte nem is rendeztek olyan fedett pályás Európa-bajnokságot, amelyen ne lett volna Bakosi a mezőnyben, és ez, az akkoriban hármasugrásban jól csengő név a csütörtökön kezdődő prágai kontinensbajnokságon újra feltűnik a nevezési listán.

Az apa (aki ma már edző), Bakosi Béla 1979 és 1987 között két Európa-bajnoki címet, egy második és két harmadik helyezést szerzett. Most a fián, a magasugró Bakosi Péteren a sor.

– Ha azt veszem, hogy Peti is teremben ugrotta át először a kétszázhúsz centit és ott szerezte meg az első magyar bajnoki címét, akkor nyilván számára is kedves a fedett pálya – mondta fiáról Bakosi Béla. – A kinti egyéni legjobb eredménye azonban már jobb, mint a benti, nálam ez pont fordítva volt. Élete első felnőtt kontinensbajnokságára tanulni megyünk, az az elvárás, hogy szokja a számára még szokatlan felnőttmezőnyt, testközelből láthatja majd Európa legjobbjait. Számunkra a nyári utánpótlás Eb az esztendő legfontosabb versenye, elsősorban arra készülünk.

A férfi magasugrás selejtezőjét szombaton 11.15-től rendezik, a prágai viadalról az Eurosport2-es csatorna ad rendszeres élő közvetítést.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország március 5-i számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!