szon-sportoldal

2015.11.17. 11:44

Gyulaj: mert utazni érdemes

Csenger, Nyírgyulaj, Nyíregyháza - A Csenger legázolta az éllovast, az Ezüstcsikók krimibe illő módon nyertek.

Csenger, Nyírgyulaj, Nyíregyháza - A Csenger legázolta az éllovast, az Ezüstcsikók krimibe illő módon nyertek.

A Nyírgyulaj lassan retteget ellenfél lesz – vendégként. Az élvonalbeli szabolcsi futsalcsapat zsinórban harmadik idegenbeli fellépését nyerte meg. A Veszprém, majd a Dunaferr után momentán a Rubeolát intézte el. A csömöri sportcsarnokban az első félidőben még feltartóztatta a látogatókat a sereghajtó házigazda, a folytatásban viszont nem volt mese: a sérülését követően egyre inkább belelendülő Berecz Zsolt három góljával repítette a Gyulajt, amely sikerével a hatodik helyre nyomult fel a tabellán.

– Ezt a meccset mindenképpen meg akartuk nyerni, ennek érdekében mindent meg is tettünk. Kiváló csapatmunkával sikerült begyűjteni az újabb a három pontot. Annak külön örülök, az első körben a kilenc meccs közül csak négyet vesztettünk el, ami újoncként biztató teljesítmény – összegzett és adott vont gyors mérleget Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Parádézott a Csenger, amely nagyon elpáholta az NB II. Keleti csoport tabelláját vezető Kincsem Lovasparkot. Ehhez csak annyit: az aktuális forduló előtt mindössze egy mérkőzést elbukó hazaiaknak tizenhat gólt rámoltak be a szatmáriak, akik emígyen a második pozíció ugrottak, két pontra szűkítve hátrányukat.

Mindeközben a Nyíregyházi Ezüstcsikók is ,,vágtattak,,. Noha a Kis-legénység huszonnégy másodperccel a befejezés előtt 3–2-es vesztésre állt (!), előbb Makay Robin sarkalt a kapuba, lélegzetvételnyi pillanat múlva – a harmadszor betaláló – Lakatos László jóvoltából a győzelmet is kicsikarta a jó erőkből álló Gyöngyös ellen. A megyeszékhelyiek jelenleg a kilencedik helyen tanyáznak.

Futsal

NB I., 9. forduló

Rubeola FC–Nyírgyulaj KSE 3–5 (1–1)

Csömör, 200 néző, v.: Kujbus, Szabó F.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Varga D., Berecz Zs., Angyalos A., Siska G. Csere: Kriston D., Czerula Zs. Lovas N., Tóth B., Oxi R., Polényi T., Pénzes Á., Végső Zs., Nagy B. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Husz A., Jenei O., Érsek R., illetve Berecz Zs. 3, Varga D., Tóth B.

További eredmények: Berettyóújfalu–Vasas 6–0, Aramis SE–Futsal Veszprém 2–4, Dunaferr–Göcsej Zalaegerszeg 6–2.

A bajnokság állása: 1. Dunaferr 19 pont/9 mérkőzés, 2. Rába ETO 18/7, 3. Haladás 18/7, 4. Berettyóújfalu 17/9, 5. Veszprém 12/9, 6. Nyírgyulaj 11/9, 7. Zalaegerszeg 9/8, 8. Aramis 8/9, 9. Vasas 4/8, 10. Rubeola 3/7.

NB II., Keleti csoport, 10. forduló

Kincsem Lovaspark–Csenger Futsal 6–15 (2–6)

Tápiószentmárton, 200 néző, v.: Baghy, Moldván.

Csenger: Szabó J. – Balogh Á., Bodó R., Pankotai I., Balogh P. Csere: Gaál K., Szilágyi L., Osváth S., Katona P., Kovács Sz., Geletey Z., Csernyi R., Juhász N. Edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Balogh Á, 5, Bodó R. 2, Balogh P. 2, Gaál K. 2, Szilágyi L. 2, Katona P. 2, Geletey Z., Pankotai I.

Nyíregyházi Ezüstcsikók–Gyöngyös 4–3 (1–0)

Tiszavasvári út, 100 néző, v.: Takács I., Szűcs L. Ezüstcsikók: Jakocska Cs. – Barzó G.,, Horváth N., Lakatos L,, Orgován Gy. Csere: Horváth M., Makay R., Lakatos P., Pócsi B., Tóth M. Edző: Kis János.

Gól: Lakatos L. 3, Makay.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!