szon-sportoldal

2016.01.22. 11:48

Marso-NYKK - Kék Cápák a Delfinekkel, parkettán

Nyíregyháza - Időszerű lenne nyernie a férfi kosárlabda élvonalban​ a Marso-Nyíregyházának, amely megfelezheti a Kaposvárral szemben meglévő hátrányát.

Nyíregyháza - Időszerű lenne nyernie a férfi kosárlabda élvonalban​ a Marso-Nyíregyházának, amely megfelezheti a Kaposvárral szemben meglévő hátrányát.

Miután a MAFC kérésére elhalasztották a csapat múlt heti bajnokiját, a Marso-Nyíregyháza élvonalbeli férficsapatának nem nyílott lehetősége arra, hogy azonnal javítani tudjon a legutóbbi, Zalaegerszeg elleni vereségét (71–81) követően. Így viszont két hete volt arra, hogy felkészüljön a következő, Kaposvári KK elleni bajnokira, amely szombaton 16.30-tól esedékes a Bem-iskolában.

– Továbbra sem vagyok híve és nem is szeretem, amikor új időpontba kerülegy meccs, mert kiesünk a bajnoki ritmusból, amit nem egyszerű újra felvenni – mondta Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – Az viszont igaz, hogy így elegendő időnk volt felkészülni a soros mérkőzésünkre, néhány újítással készültünk, amivel szeretnénk majd meglepni a Kaposvárt.

A somogyi alakulat az utóbbi években felsőházinak számított, most viszont ők is beragadtak a rajtnál, eddigi 14 meccsükből ötöt nyertek meg. Túl vannak egy edzőcserén is, az egykori nyíregyházi játékost, Szrecsko Szekulovicsot a korábbi nyíregyházi játékos és edző, Kmézics Zoran váltotta. A Blus Sharks, vagyis a Kék Cápák (amúgy a kaposváriak a Delfinek becenevet viselik, ez alapján remek kis vízi ütközetre van kilátás a parkettán) legutóbb éppen két hónappal ezelőtt, január 21-én nyertek bajnokit Jászberényben, hazai pályán pedig még régebben, október 10-én. Azóta öt csapat is győztesen távozott a Bem-iskolából, így éppen időszerű lenne nyerni.

– Már csak azért is, mert a Kaposvár két győzelemmel gyűjtött többet nálunk, és ebből egyet most lefaraghatunk, vígyis igazi ki-ki mérkőzésre van kilátás – ismertette a meccsel kapcsolatos álláspontját Sitku Ernő. – Amúgy az ellenfél játékoskerete alapján többre lenne hivatott, mint ahol most áll, és úgy tűnik, kezdenek is magukra találni a kaposváriak. Egyfajta presztízscsata előtt állunk, hiszen Kmézics Zoran a jelenlegi csapatunkból magamat is beleértve többünkkel is dolgozott. De ez most nem annyira lényeges, amiatt kell megnyernünk a mérkőzést, hogy sikerélményhez jussunk és zárkózni tudjunk az előttünk állókhoz.

Sitku Ernő valamennyi játékosára számíthat, a kaposvári játékosmúlttal rendelkező Lekli Józsefre is, aki a talpsérülése miatt ugyan nem teljes mértékben terhelhető, de a játékot tudja vállalni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!