szon-sportoldal

2016.02.08. 12:14

Fucsovics Márton - Nem túl szép születésnapi ajándék

Nyíregyháza - Fucsovics Márton egyesben és párosban is szerepel a bergamói tenisz ATP-challengertornán.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton egyesben és párosban is szerepel a bergamói tenisz ATP-challengertornán.

Bergamóban ünnepelte hétfőn 24. születésnapját Fucsovics Márton, aki kedden kezdi meg szereplését az olaszországi városban a 42 500 euró összdíjazású, keménypályás ATP-challengerversenyen. Nem állítanánk, hogy születésnapi ajándékba kapta a sorsolást a világranglista 200. helyezettje, hiszen az első fordulóban a viadal második kiemeltje, az ATP-rangsorban 115. helyen álló belga Ruben Bemelmans lesz az ellenfele.

Bemelmans tagja hazája Davis-kupa-válogatottjának, amellyel tavaly novemberben döntőt játszhatott a britek ellen. A nyíregyházi teniszező soros ellenfele nem kisebb nagyság ellen ragadt ütőt a párharc első napján, mint Andy Murray, akitől 6:3, 6:2, 7:5-re kapott ki, a britek pedig 3–1-es sikerrel vihették haza az elsőségért járó salátástálat.

Fucsovics Márton párosban is indul a bosnyák Mirza Basic (az egyéni rangsor 109. helyezettje) oldalán, a sorsoláskor a Johan Brunström (95.), Michal Mertinak (nincs ranglistahelyezése) svéd, szlovák párost kapták ellenfélül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!