szon-sportoldal

2016.03.10. 17:45

"Két éve kerültem Ibrányba, akkor még nem tudtam, mivel jár egy Halász elleni meccs"

Ibrány - Somogyi Tibor bombagólja biztosította be az Ibrány győzelmét a Nagyhalász elleni szomszédvári rangadón.

Ibrány - Somogyi Tibor bombagólja biztosította be az Ibrány győzelmét a Nagyhalász elleni szomszédvári rangadón.

Elsült Somogyi Tibor lába. Az ibrányi támadó 16 méterről jobbal a jobb sarokba zúdította a labdát a Nagyhalász elleni örökrangadón. A huszonhat éves futballista ezzel „fejelte meg” a megyei első osztályú csapat előnyét, pecsétet ütve a 2–0-ás hazai győzelemre. Naná, hogy csaknem felrobbant a környék, elvégre a felek számára ez több, mint egy szimpla találkozó. Sőt, maga az év mérkőzése!

– Lőttem már néhány nagy gólt, de ezt mindenképpen előre sorolom, a top háromban benne van – érzékeltette Somogyi Tibor, hogy erről majd unókáinak is szívesen mesél majd. – Eleve azért, mert egy ilyen jelentőségű meccsen történt, no meg, mert sokan látták. Két éve kerültem Ibrányba, akkor még nem tudtam, mivel jár egy Halász elleni meccs, azóta viszont már teljes mértékben átérzem ennek súlyát. Annál is inkább, mivel tavaly tizenhat esztendő után játszott ismét egymással a két csapat. Több ilyen meccsre lenen szükség, egészen más a hangulat, jóval több néző előtt szerepelhetünk. Amatőr szinten kiváltképp nem megszokott, hogy nyolcszázan szurkolnak egy mérkőzésen: éppen emiatt az elején a túlzott akarás miatt görcsösen futballoztunk. Ráadásul rosszul, vereséggel kezdtük a szezont, és persze motivált minket, hogy hazai pályán tavaly nem sikerült nyerni a Halásszal szemben.

Nos, az ibrányiak álma megvalósult. Legyűrték a „szomszédot”, továbbra is a tabella tetején táboroznak, mégpedig hat pontos előnnyel a második Nagyecsed előtt. Persze, hogy Somogyi Tibor is szépnek látja a világot.

– Azt hittem kiszaladok a világból, egy ilyen mérkőzésen gólt szerezni nagy boldogság. Fontos is volt, mert a Halásznak is akadtak helyzetei, így sikerült bebiztosítani a győzelmet. Mivel mindenképpen meg akarjuk nyerni a bajnokságot, majd az osztályozót sem akarjuk elrontani, ennek érdekében minden egyes pontra szükségünk van.

Ez aztán nem kis bravúr

A Nagyhalász rangadók állandó főszereplője Kiss Tamás. Az ibrányi frontember az elmúlt két esztendőben játszott négy szomszédvári összecsapáson valamennyi alkalommal gólt szerzett. Neki tehát a jelek szerint nagyon fekszenek a mindkét várost megmozgató meccsek. Ugyancsak érdekes adalék, hogy Kiss Tamás, miként a vasárnapi mérkőzésen szintén az ellenfél kapujába találó Somogyi Tibor egyaránt Újfehértó szülötte. Meglehet, ott teremnek az igazi spilerek...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!