szon-sportoldal

2016.04.13. 08:16

Teljesül a nagy álom! Torinóba utazik a félkezű dombrádi kapus

Dombrád - Oláh Csaba szombaton a helyszínen tekinti meg a Juventus hazai mérkőzését, sőt a kupadöntőre is utazik.

Dombrád - Oláh Csaba szombaton a helyszínen tekinti meg a Juventus hazai mérkőzését, sőt a kupadöntőre is utazik.

...és a mese folytatódik Illetve ez már nem is mese – valós história. A dombrádi ifjúsági futballcsapat kapusa, Oláh Csaba megkapó történetét a közelmúltban lapunkban terjedelmes írásban taglaltuk, azóta pedig felgyorsultak az események. A cerberusnak – születési rendellenesség miatt – csaknem teljes egészében hiányzik a jobb kézfeje, mindazonáltal eme tény egyáltalán nem zavarja abban, hogy oszlopos tagja legyen a gárdának. Mindeközben az is kiderült, a hálóőr fanatikus Juventus-drukker. Nos, jelentős erők mozdultak meg annak érdekében, hogy teljesüljön egyik álma, vagyis élőben láthassa az olasz sztárklub egyik meccsét. Sőt, mindjárt kerttő lesz belőle. Talán – kis szerencsével – másik nagy vágya is megvalósulhat, és találkozhat a világklasszis kapussal, Gianluigi Buffonnal...

Oláh Csaba ugyanis szombaton nagy útra indul: a magyar Juventus Club Hungary szervezésében Torinóban megtekinti a „zebrák” Palermo elleni hazai mérkőzését. Májusban pedig újabb túrára hivatalos: az ugyancsak a honi Juve-fanatikusokat tömörítő Bianconeri csoport az Olasz Kupa döntőjére „viszi ki”, ahol Pogbáék a Milannal játszanak – Rómában.

– Fel vagyok dobva, rettentően izgatott vagyok – árulta el Oláh Csaba, s ki ne hinné el ezt neki? – Sokan kerestek az elmúlt időszakban, meg is lepődtem, annyian érdeklődtek. Hálás vagyok mindazoknak, akik segítettek, különösen a két társaságnak. A Bianconeri egyenesen gyűjtést szervezett, úgy tudom, több, mint ötszáz dollár gyűlt össze, Nem gondoltam, hogy ennyien fognak adakozni. Köszönöm mindenkinek, hogy eljuthatok Olaszországba. Soha nem jártam még ott, külföldön is csak egyszer, négy éve voltam Szlovákiában...

Na és akkor a tényleges „munkáról” is ejtsünk szót. A hetedik helyen táborozó Dombrád legutóbb otthon 4–2-es vereséget szenvedett a Paptól, ami késsé megviselte Oláh Csabát.

– Idegesített, mert összehoztam egy felesleges 11-est, kaptam egy balszerencsés öngólt is, amiért magamat hibáztatom – gyakorolt önkritikát a kapus. – Nem mozdultam ki időben a kapuból, pedig ha időben reagálok megúszhattuk volna azt a szituációt. De már nincs mit tenni, így alakult.

KM-KT


Dombrád - Az elmúlt napokban több írás foglakozott Oláh Csabával, a Dombrád ifjúsági csapatának kapusával, akinek születési rendellenesség miatt – csaknem teljes egészében hiányzik a jobb kézfeje. A Juventus szurkolók most összefogtak Csabiért!

Dombrád – Az elején rosszul viseltem, hogy bántottak, bénának csúfoltak, idővel azonban megszoktam – mesélt Oláh Csaba a korai időszak megpróbáltatásairól. – Már lepereg rólam, megtanultam együtt élni ezzel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!