szon-sportoldal

2016.06.06. 12:05

Kettejük között dőlt el az elsőség

Nyírbátor - Laskai Írisz nyerte meg Nyírbátorban az újonc korcsoportos asztaliteniszezők húszak bajnokságát, a vele azonos mérleggel záró Tölgyes Dorottya lett a második.

Nyírbátor - Laskai Írisz nyerte meg Nyírbátorban az újonc korcsoportos asztaliteniszezők húszak bajnokságát, a vele azonos mérleggel záró Tölgyes Dorottya lett a második.

A serdülők után az újoncok országos húszak bajnokságát is megérte Nyírbátorban megrendezni. A két héttel ezelőtti eseményen Molnár Dávid révén hazai siker született, a kisebbeknél pedig a lányok mezőnyében (ahol négy szabolcsi induló kvalifikálta magát a ranglista alapján) két szabolcsi játékos nevével kezdődik a végeredmény rangsora.

A nyírbátori sportcsarnokban, kilenc asztalon megrendezett versenyt a ranglistavezető Laskai Írisz nyerte meg, a nyíregyházi játékos a nyírbátoriak büszkeségét, Tölgyes Dorottyát előzte meg. Mivel Írisznek becsúszott két váratlan vereség, ezért a végén az egymás elleni mérkőzésük számított a döntőnek, amelyet Laskai 3:1-re nyert meg Tölgyes ellen. Viszont ha előtte Dorottya le tudta volna győzni a statisztikás Kenesey Blankát (a háromból két szett tíz pont felett, váltószervában dőlt el), akkor tét nélküli lett volna a két szabolcsi játékos mérkőzése, és akkor a bátori kishölgyé lett volna az elsőség. Így viszont Laskai Írisz továbbra is uralja aezt a korosztályt, és mivel ezúttal nem egyenes kieséses viadalról volt szó, ezért belefért két vereség is. A dobogósok egyébként egyforma mérleggel zártak, közöttük az egymás elleni eredményeik minitabellája rangsorolt.

Az sem mindennapos bravúr, ahogyan a tartaléksorból előrelépett, az országhos rangsor 26. helyezettje, Hanustyák Fanni bejutott a felsőházba, vagyis az első tíz közé. Az apagyi játékost csoportjában az ötödik helyre sorolták be, de három győzelmet aratva, Tölgyes Dorottyával holtversenyben bejutott az A10 mezőnyébe, ahol az első háromból két meccsét megnyerte, és másoknak is okozott kellemetlen perceket. Fanni végül a nyolcadikkal is megegyező mérleggel zárt a tizedik helyen. A negyedik megyebli résztvevő, a nyíregyházi Magera Gréta a csoportjában ragadt, ő nem folytathatta a körmérkőzéses szakaszt.

A fiúknál nem volt szabolcsi érdekeltség, ott a pécsi Hőgye Dániel szerezte meg a győzelmet. Az mindenesetre elgondolkodtató, hogy sem a fiúknál, sem a lányoknál nem végzett fővárosi klub játékosa dobogós pozícióban. Nem volt ez mindig így... Illetve úgy sem, hogy az újonc lányoknál az ország két legjobb asztaliteniszezője nyíregyházi és nyírbátori legyen!

A teljes eredménylista a Kelet-Magyarországban és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!