szon-sportoldal

2016.06.03. 13:44

Nyári gyerek, aki az első kvótát szerezte hazánknak

Nyíregyháza - Interjú Tobai-Sike Renátával: Gyógyszertári szakasszisztensként dolgozik az olimpiára két napig Nyíregyházára készülő versenyző.

Nyíregyháza - Interjú Tobai-Sike Renátával: Gyógyszertári szakasszisztensként dolgozik az olimpiára két napig Nyíregyházára készülő versenyző.

Ugyan a sportlövészet döntően egyéni sportág, de nem baj, hogy nem egyedüli magyarként utazik Rióba, ugye?

Tobai-Sike Renáta: Nagyon jó érzés, sokkal jobb csapatban dolgozni ebben a sportágban is. Biztos sokkal sikeresebbek is leszünk, mintha ott unatkoznék egyedül. Ez lesz az első olimpiám, amikor megszereztem a kvótát, néhány napig el sem hittem, hogy megvan. Reggelente, ébredés után mindig megfogdostam, megsimogattam az egyéniben szerzett világbajnoki bronzérmemet, és megnyugodtam, hogy tényleg ott van velem, nem csak álmodtam az egészet. Mert azért nagyon nagy dolog volt az akkor, hogy elsőként Magyarországról kvalifikáltam magam az olimpiára. Hatalmas sikernek számított az egyéniben és a csapatban szerzett harmadik helyezésem is.

A légpisztolyos vagy a sportpisztolyos versenyszámtól várja a jobb eredményt Rióban?

Tobai-Sike Renáta: Ezt nem tudnám megmondani. Mindkét versenyszámot nagyon szeretem, azzal együtt is, hogy nagyon összetettek. Régebben a sportpisztoly picit közelebb állt a szívemhez, de mivel a világbajnokságon elsőként kvalifikáltam magam légpisztolyban is a döntőbe, ahol végül egyéniben ötödik lettem, ezért azt mondom, mindkét kategóriában bármi megtörténhet.

Egyfajta hisztéria kialakult a brazíliai zika-vírus miatt. Mennyire foglalkoztatja ez önt és a magyar csapatot?

Tobai-Sike Renáta: Én egyáltalán nem foglalkozom ezzel, sem az összes többi, mondjuk a közbiztonságról szóló hírrel. Engem ez már csak azért sem hoz lázba, mert gyógyszertárban dolgozom, és tudom, hogy egy sima influenza vírusnak vagy bármilyen tüdőgyulladásnak is olyan szövődményei lehetnek, amelyek hasonlóak, mint a zika-vírus. Nem aggódom amiatt, hogy bármi bajom lehet, oda kell kint figyelni, be kell tartani bizonyos szabályokat.

Sudár termetével, elbűvölő mosolyával feltűnő jelenség, nemcsak a sport közegében. Azt sem titkolja, hogy fürdőruhamániás...

Tobai-Sike Renáta: Nyári gyerek vagyok, szeretem a napot, úgyhogy Rióba is viszek magammal néhány darabot. Több mint húsz napot tartózkodom majd odakint, szükség lesz rájuk. Amikor a világkupán ott jártam, egy cápadresszt már beszereztem, azt mindenképpen fel kellett vennem, és a Copacabanán le kellett benne fotózkodnom. Ezen már túl vagyok, úgyhogy az olimpiai versenyszámaim után majd vadászom egy újabb darabra.

A teljes interjú a Kelet-Magyarország 2016. június 4-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!